Дуго чуване тајне из живота принцезе Дајане

Бивши шеф обезбеђења принцезе Дајане, Кен Верфи, недавно је објавио књигу сећања о принцези – “Пажљиво чувана тајна”. У њој говори о свему кроз шта је принцеза пролазила и чему је била изложена у браку са британским престолонаследником, принцом Чарлсом.

Свијет 09.08.2016 | 22:51
Дуго чуване тајне из живота принцезе Дајане
Преносимо одломак који се тиче управо афере принца Чарлса и Камиле:

“Искрено верујем да принцеза од Велса није отишла на рођенданско славље у кући леди Анабел Голдсмит у Ричмонду, те вечери 1989. године, како би се сукобила са љубавницом свог мужа.

Мислим да је једноставно сматрала да треба да подржи принца Чарлса. Оно што се тада догодило било је спонтано, многи би рекли и сасвим опростиво, али за мене који сам био задужен за њено обезбеђење, била је ноћна мора.



Дајана никада није званично била обавештена о афери свог супруга са бившом девојком Камилом Паркер Боулс, женом коју је сматрао својом сродном душом. Није било потребе да јој кажу: сва послуга у Кенсингтонској палати је знала, и било је немогуће да се она претвара да не зна. Готово сви гости на прослави су знали. Славље је било у част 40. рођендана Камилине млађе сестре Анабел Елиот. На путу ка Ричмонду принц је Дајану задиркивао читавим путем и јасно јој стављао до знања да није срећан због њеног присуства.

Седео сам на предњем седишту аутомобила, у тишини, и нисам био сигуран шта да очекујем од предстојеће вечери. Претходно ми је Дајана рекла да нема намеру да се изљуби са Камилом када се буду среле.



Пружићу јој руку и видети да ли ће је прихватити", рекла је принцеза.

Тада сам већ две године био у њеном полицијском обезбеђењу, и још годину дана пре тога у обезбеђењу њених синова. Није било необично да ми поверава своје страхове, прича о својим емоцијама. Веровала ми је.



Многи гости нису крили изненађење због њеног присуства, али она је била без премца о томе да прикрије туђу срамоту. Био сам уверен да ће све бити у реду, и да би моје присуство могло само да је омета, па сам се повукао у кухињу.



Био сам тамо око 90 минута, када сам чуо принцезин глас како ме дозива. Појавила се уплакана и узнемирана, и рекла да су Чарлс и Камила нестали. Била је одлучна у томе да их нађе и суочи се са њима, и желела је да ја будем поред ње.

"Хоћеш ли ми помоћи, Кен? Сада ми је заиста доста. Нећу да се понаша тако према мени у јавности. Хоћу одмах да разговарам са њом", рекла је.

Емотивни савети нису били део мог полицијског посла, али сам се питао да ли је мудро да се направи сцена. Нисам желео да будем увучен у брачну свађу у којој учествују престолонаследник, његова супруга и његова љубавница. И то у јавности.



Али нисам могао да уверим Дајану да не треба то да чини. Одвела ме је низ степенице у подрум где су се играла деца. У једном углу седели су Чарлс и Камила, удубљени у разговор.

"Молим те, Кен, не иди", рекла је тихо.

Чинило се да јој моје присуство даје снагу за оно што је намеравала да каже. Али ја сам мислио да не треба да присуствујем интинмној свађи, извинио сам се, и повукао у дно степеништа. Цела ситуација ми је изгледала невероватно. Шта је требало Чарлсу и Камили да се издвајају са прославе на којој је међу свим људима присутна и принцеза?



То је за њу била невероватна увреда. Једино логично објашњење је било да је принц мислио да његово одсуство неће бити примећено. Дајана се појавила после неколико минута. Изгледала је гордо, држала је главу високо док је поново улазила на прославу. Дивио сам јој се због тога.



Чарлс и Камила појавили су се пар минута касније, изгледали су потрешено. Шта год да је Дајана рекла, чинило се да је погодило право у мету. Остатак вечери кретали су се одвојено, као да се ништа није десило, и тако су се претварали до уласка у ауто.

"Како си то могао да ми урадиш", питала је Дајана безброј пута свог утихнулог мужа. Ја сам седео на предњем седишту, у тишини, и гледао напред.

Дајана није била емотивно јака. Сама ми је признала да није спавала те ноћи и да је плакала без престанка. Саосећао сам с њом. Била је млада жена и мајка која је очајнички желела да је њен муж воли.



Принц није био лош човек, али је начин на који се те вечери опходио према Дајани – неопростив. После те вечери, Дајана је престала да користи еуфемизме о “оној жени” и “његовој госпи”.

Ако би је икада и споменула, Камилу би звала “ротвајлер”. Она није одустала од борбе за наклоност свог мужа, само јој је више било мука да се бори сваки дан.

"Дође време када ти једноставно више није стало", рекла ми је.

Извор: Телеграф.рс
Фото: Wикипедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тузно

10.08.2016 00:13

Она га је довољно казнила. Он гледа њена два сина, а своја два непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

круна'је:светиња.

10.08.2016 13:42

ОО ДА ДА ВОЛЕЛА ГА СТРАСТНО ЗАТО ЈЕ НА БРЗАКА НАШЛА АРАПИНА КОЈИ ЈОЈ ДОШАО ГЛАВЕ. ПОСРЕЋИЛО ЈОЈ СЕ'ПОСТАЛА ПРИНЦЕЗА! ЛОВА БРЕЗ ОГРАНИЧЕЊА, ЖЕЛЕЛА ЈЕ ЈОШ !ТАКО ТИ ЈЕ ТО КАДА СИРОМАХА НАХРАНИШ И ОБУЧЕШ' Е ТО ТИ ЈЕ ПРОКЛЕТСТВО КОЈЕ СЕ ПЛАЋА КАД ТАД.