ОИ: Шта кажу Срби након пораза од ''НБА Кенгура''?!

Ђорђевић: И десет пута са САД, али без рачуница! Селектор "орлова" честитао победу Аустралијанцима и анализирао игру свог тима у првом неуспеху у Рију. На тему евентуалног калкулисања имао је кратак одговор. Недовић: Да заборавимо; Радуљица: Да научимо! "Необјашњиво како нам је пала концентрација", каже центар "орлова" о првом неуспеху у Рију.

Кошарка 09.08.2016 | 00:32
ОИ: Шта кажу Срби након пораза од ''НБА Кенгура''?!
Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да ће пораз од Аустралије бити велика школа у наставку Олимпијских игара и додао да његова екипа неће калкулисати до краја групне фазе.

"Ово је дефинитивно била добра школа за нас. Анализираћемо утакмицу, исправити грешке. Није наш заштитни знак да се тако лако предамо на крају, јер је утакмица била на три поена до пет минута пред крај. Пораз је тежак, али треба да честитамо противнику који је био бољи", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре после утакмице у Рио де Жанеиру.

Србија је изгубила од Аустралије резултатом 95:80, у другом колу Групе Б и тако забележила први пораз на Олимпијским играма.

"Разлика није била реална у односу на то како се одвијала утакмица, али утакмица се не игра 35, него 40 минута. Необјашњиво ми је то како нисмо искористили бонус који смо имали. То знамо како да искористимо, али нисмо вечерас. Физички смо добро одговорили. Аустралија је играла јаку кошарку, Милс и Делаведова су направили разлику, гурали су лопту, то су НБА шампиони", казао је Ђорђевић.

Новинара је занимало шта се догодило са центром Денвера и српске репрезентације Николом Јокићем, који је за 18 минута имао само седам поена уз три скока.

"То сада не могу да објасним. Интензитет високих играча Аустралије је велики, попут Андерсена, Богута и Бејнса, играју јако. Јокић је млад, ово је за њега велико искуство, а он је паметан момак. Потребно нам је више од њега, очигледно. То је нормално, он брзо учи. имао је добар квалификациони турнир, али нико, па ни он, не живи у прошлости. Доказао је нешто, али је то прошлост, мора да настави", рекао је селектор Србије.

Ђорђевић је рекао да Србија неће калкулисати, ко год јој био потенцијални противник у четвртфиналу.

"Играћемо на победу. Не занима ме да ли ћемо играти и 10 пута са репрезентацијом САД. Моја филозофија је таква да нема калкулација", рекао је Ђорђевић.

Крах у финишу утакмице против Аустралије коштао је нашу репрезентацију другог тријумфа на олимпијском турниру.

Бек наше репрезентације Немања Недовић рекао је да би "орлови" требало што пре да забораве данашњи пораз од Аустралије и да размишљају како да победе Француску у наредној утакмици.

"Тежак пораз. Разлика није меродаван, али шта да радимо, морамо ово да заборавимо као што смо заборавили победу над Венецуелом. Окрећемо се наредној утакмици", рекао је Недовић новинарима после утакмице.

Србија ће забележила први пораз на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, пошто је после победе над Венецуелом изгубила од Аустралије са 95:80.

Недовић је казао да је у другом колу виђена чврста кошарка, али да разлика није била реална.

"Била је чврста кошарка. Аустралија је потврдила да је незгодан противник и њихова игра није никакво изненађење. Мушки смо ушли у утакмицу, али је требало да бирамо паметнија решења у нападу. Било је и пропуста у одбрани", казао је Недовић.

Наредни противник српских кошаркаша биће Французи. Недовић је навео да српску селекцију не занимају калкулације, већ само победа у наредној утакмици.

Мирослав Радуљица је рекао да би српски кошаркаши требало да извуку поуке.

"Морамо нешто да научимо из ове утакмице да играмо још јаче. Добро смо играли 35 минута и необјашњиво је како је пала концентрација. Криво нам је, али изговора нема. Идемо даље", рекао је Радуљица.

Према његовим речима, кошаркаши Аустралије су добро искористили и казнили пад његове екипе, али да плус 15 није реална разлика.

Када је реч о наредном противнику, Радуљица је казао да ће Србија дати све од себе да победи Француску.

"Наш тим ради сјајан посао што се тиче физичког и менталног опоравка. Има довољно времена. То је турнир, Олимпијске игре. Добро познајемо Французе, играли смо много пута против њих и верујем даћемо добро да се спремимо", казао је Радуљица.

Србија ће у следећој утакмици Групе А играти против Француске, у среду од 19.15 по средњеевропском времену. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар