Анализа: Емеријева страшна армија - ПСЖ је коначно смућкао коктел за ЛШ!

Нови тренер Светаца је човек за велика дела, што је показао у Севиљи, а има и тим с којим може озбиљно да барата. Ушати, чувај се силе са Парка принчева.

Фудбал 19.08.2016 | 00:00
Анализа: Емеријева страшна армија - ПСЖ је коначно смућкао коктел за ЛШ!
Резултати у предсезони, меч у Суперкупу Француске, здрава логика, учињено на трансфер пијаци - све говори да ћемо ове сезоне гледати зверски Пари Сен Жермен. А кључни састојак целокупног коктела и мастермајнд пројекта је Унај Емери. Чини се да си богати Арапи довођењем Шпанца направили темељ око ког могу да граде успешну кућу.

А како ће она изгледати?

На голу ће бити Кевин Трап. По страни два веома брза и пробојна играча - на десном бокуСерж Орије, лево Левин Курзава. Штоперски тандем један од најјачих у европском фудбалу који чине Бразилци Тијаго Силва и Давид Луиз. И то делује да се неће превише мењати, осим што ће Орије имати озбиљну конкуренцију у виду новопридошлог Белгијанца Томаса Менијеа.

Орије и Курзава по именима не делују тако снажно попут штоперског тандема, али свако ко је гледао припремне мечеве могао је да се увери да они код Емерија имају веома офанзивну улогу, да доста асистирају, али и постижу голове и да су озбиљна санга тима.

У везном реду невероватна гужва. На задњем везом ту су Гжегож Криховјак и Блаз Матуиди, с тим што је логичније да игра Пољак с обзиром да је дошао за 33.600.000 евра, док би Француз могао да промени средину. Заинтересовани су Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид између осталог.

Даље, средину терена красиће имена попут Марка Вератија и Хавијера Пастореа. Верати је сигурно момак ког би сваки тренер на свету пожелео у екипи, његова техника, кретња, познавање фудбала је импозантно.

Али иако се на њега највише рачуна, јако ће бити занимљиво посматрати како ће се Хавијер Пасторе понашати. Он је практично сам размонтирао Лион у финалу Суперкупа, био је мозак операције и ово би могла да буде његова сезона. Ту је и одлични Тијаго Мота као и Бенжамин Стамбули. Неко од ових сјајних фудбалера ће морати да седи на клупи.

По крилима - лудило. Придошлица из Реал Мадирда Хесе Родригез и Лукас Мора на левом боку, на десном Анхел Ди Марија и Хатем Бен Арфа, мада овај други мађионичар с лоптом може да игра и по средини, па чак га је Емери користио и у шпицу где је Единсон Каванинеприкосновен.

Емери је најављивао да жели да доведе још једног правог шпица, помињао се Бака, а проблем је био број странаца ван Европске Уније. Хесе би можда могао да одигра и у самом шпицу, али за поход ка трофеју Лиге шампиона можда недостаје још једно јако име. Очекујемо жељно да видимо ко ће то бити. Мета је био и Александре Лаказет, и даље је, али Лион тражи баш много новца и не жели да прода најбољег играча.

Сви ови играчи имају квалитет на папиру, а како тек добро изгледају на терену. До сада су под вођством Емерија тукли ВБА С 2:1. Интер је настрадао са 3:1. Актуелни првак Европе Реал Мадрид поражен је истоветним резултатом. Лестер као шампион Енглеске је капитулирао са четири гола у мрежи, а најављена је и апсолутна доминација у Француској поменутом победом у Суперкупу над Лионом од 4:1.

Брутално.

Хесе је плаћен 25.000.000, Ђовани ло Селсо 10.000.000, Томас Меније 7.000.000, а најскупљи је био Гжегож Криховјак са ценом од 33.600.000. Отишао је Лукас Дињ за 16.500.000, клуб је напустио и Ван дер Вил. Не треба заборавити, без обештећења је стигао и Хатем Бен Арфа.

До краја прелазног рока веома је могућ одлазак Матуидија, али и можда долазак неког шпица који би одменио Ел Матадора. Како било, ово већ сада изгледа као тим који је кадар да освоји Лигу шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар