Милан на ''кинеском ремонту''!

Тражи се директор да замени чувену ћелу, сад су узор Наполи, Виола и Рома! Валтер Сабатини, Данијеле Праде или Рикардо Бигон?

Фудбал 20.08.2016 | 19:30
Милан на ''кинеском ремонту''!
Марку Фасонеу у наредним месецима 24 сата неће бити довољно да обави све послове на “Сан Сиру“. Јер управо је Фасоне, занимљиво бивши генерални директор Интера, нови власник Милана Хан Ли овластио да припреми терен за нову пословну филозофију седмоструког првака Европе. А како је после деценијске владавине Силвија Берлусконија све у клубу зависило о одлукама неколицине људи, јасно је да је пред Фасонеом тежак посао.

Прво што ће морати да уради јесте да уручи захвалницу дугогодишњем Адријану Галијанију, десној руци газда Силвија, мада ће се он повући тек после 31. августа. Наводно, Галијаниби, кад заврши свој последњи пир у Милану, могао да се удоми код Енрика Прециозија у Ђенови. А онда ће Фасоне да крене у потрагу и за новим спортским директором, јер јеГалијани, иако је имао много шира овлашћења, обављао и ту улогу у Берлусконијевој ери.

Према наводима медија на Апенинима, кандидата је много, међу њима су и РоминВалтер Сабатини, те Данијеле Праде, некадашњи директор Фјорентине.  Према наводимаТутоспорта, истина торинског листа, предност тренутно има Рикардо Бигон, човек који је од 2009. до 2015. градио Наполи. Међутим, када је Рафа Бенитез напустио Сан Паоло отишао је и Бигон. У Болоњу. Фасоне је са Бигоном сарађивао у Напољу, па је добро упознат колико овај може. А може много о чему најбоље сведоче договори са Единсоном Каванијем и Гонзалом Игуаином.

Ново руководство Милана би, иначе, требало да му - њему или већ неком другом, а има извора који кажу да Праде има највећу подршку  - обезбеди 350.000.000 евра за појачања у наредне три године. У истом том периоду толики би новац требало да уђе у клуб од прихода са турнеја по Далеком истоку и разним другим комерцијалним активностима клуба.

Помиње се и повратак неких клупских легенди попут Паола Малдинија и Деметрија Албертинија, изградња новог стадиона - додуше не у скоријој будућности - жељи да се доведу Милан Бадељ из Фјорентине, Реаловов Иско, Карлос Бака да се прода Вест Хему...

За све то, међутим, има времена. До 31. августа клуб је у Галијанијевим рукама. Толики систем није лако реорганизовати за 20 дана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар