ОИ: Главу горе, шампионе! "Боли, ужасно боли! Опростите"!

Шок и неверица! Новак Ђоковић је елиминисан... "Боли ужасно. Боли јер су се многи људи ослањали на мене. Ја им се извињавам што сам их изневерио", рекао Новак Ђоковић после елиминације са олимпијског турнира у првом колу.

Тенис 08.08.2016 | 11:15
ОИ: Главу горе, шампионе! "Боли, ужасно боли! Опростите"!
Остао је достојанствен и у најтежем поразу у каријери.

Шок и неверица на лицу Новака Ђоковића. Пришао је Хуану Мартину дел Потру, загрлио га и честитао му на великој победи. Заслуженој. Аргентинац је имао своје вече, можда и најбоље у каријери, Ноле је био далеко од игре која га је винула у звезде, међу највеће играча белог спорта икада.

У Рију, на Олимпијским играма, где је силно желео злато, једини велики трофеј који му недостаје у пребогатој ризници, доживео је крах. Потпуни слом. Изгубио је.

Бразилци нису имали дилему, бодрили су га и подржавли током целог меча, а онда су устали и наградили за аплаузом. Великим! Добио је овације.

Е, то је већ било превише и за Новака, човека који није никада јавно заплакао када је губио велике дуеле.

Сузе су потекле, није могао да их сакрије...

"Боли ужасно. Боли јер су се многи људи ослањали на мене. Ја им се извињавам што сам их изневерио", рекао Новак Ђоковић после елиминације са олимпијског турнира у првом колу.

Први тенисер света Новак Ђоковић тешко је поднео пораз од Хуана Мартина Дел Потра, и извинио се својим навијачима због елиминације у првом колу Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

"Све честитке Делпу. Сјајан момак, још бољи тенисер. Имао је много потешкоћа са повредама годинама, сигурно је недостајао тенису, јер видели сте шта може да одигра, поготову са те форхенд стране", рекао је Ђоковић после меча.

Аргентинац је данас победио у два сета, 7:6, 7:6.

"Играо је боље у пресудним моментима. Све што ми преостаје је да му скинем капу и честитам на изванредном наступу. Наравно да је ово јако тежак пораз, ако не и најтежи у мојој каријери". 

У разговору са новинарима било је видно колиико му је тешко пао овај пораз, што Ђоковић није крио.

"Сигурно ово није последњи мој пораз, нити сам ја последњи тенисер и спортиста који је изгубио на Олимпијским играма, али сад овако после меча...боли ужасно. Боли јер су се многи људи ослањали на мене. Ја им се извињавам што сам их изневерио. То је спорт, идемо даље".

Српски репрезентативац неочекивано је причао и о својој каријери и тако показао колико му је тешко пао овај пораз.

"Нећу да звучим као да кукам. Цео живот, све што сам постигао у каријери су ми подарили бог и живот и ја сам изузетно захвалан на томе. То је нешто невероватно што сам доживео до сада у каријери. Ове Игре су биле тако жељно ишчекиване, нисам могао да пружим свој максимум и прикажем свој тенис. Не тражим изговор, али ето. Тужно је на овај начин завршити", рекао је Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РС

08.08.2016 10:09

Ноле. Никога ниси изневјерио. То је спорт. Главу горе, слободно је високо подигни. И даље си наш понос и увијек ћеш то бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

08.08.2016 10:16

Заболе га она ствар и за олимпијадом и за Србијом. Оде да се проводи. Као и Ана Ивановиц и Јелена Јанковиц. Ана се и одрекла Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

08.08.2016 10:51

Ти си она ствар, како ти кажеш

Name

Сладјан

08.08.2016 16:40

Свему додје крај па и Нолетовој каријери ,оде Ноле у тениску пензију целу годину се провлаци на турнирима ,види се да је крај каријере близу

ОДГОВОРИТЕ