ОИ - Троицки: Слиједе много важнија такмичења!

Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да му је криво што је већ у првом колу елиминисан са Олимпијских игара.

Тенис 08.08.2016 | 21:15
ОИ - Троицки: Слиједе много важнија такмичења!
Он је додао да се нада да ће бити бољи на турниру у Синсинатију и гренд слему у Њујорку, за које је рекао да су много важнија такмичења.

"Тенис није спорт који зависи од Олимпијских игара. Већ следеће недеље нам предстоји турнир у Синсинатију, затим гренд слем у Њујорку. Оба су јача, много важнија такмичења од овога. Лепо је освојити медаљу за своју земљу, али треба отићи заиста далеко да би се то урадило. Морам већ да се фокусирам на следеће турнире и тамо, надам се, будем бољи", рекао је Троицки новинарима у Рио де Жанеиру.

Троицки је елиминисан у првом колу Олимпијских игара после пораза од Британца Ендија Марија са 2:0 у сетовима.

Српски представник је истакао да не жали због тога што је одлучио да учествује на Олимпијским играма у Рију.

"Драго ми је што сам осетио атмосферу на централном терену и што сам учествовао на Олимпијским играма. Не жалим ни због чега, част ми је што сам био члан тима Србије. Ово је незаборавно искуство. Водићу се олимпијским мотом да је важније учествовати. То ми је једина утеха", казао је Троицки уз осмех.

Он је рекао да је Мари био бољи и да је за разлику од њега искористио своје шансе.

"Против таквог играча мораш да будеш 100 одсто спреман, да си концентрисан и играш свој најбољи тенис, а чак и тад није гарантовано да можеш да добијеш. Дефинитивно је био фаворит, брани златну медаљу, освојио је последњи Вимблдон, у доброј је форми. Криво ми је што сам налетео одмах на њега", рекао је Троицки.

Он је навео да није лоше почео меч, али да није наставио са добром игром.

"Није лоше почело, али нисам наставио тако. Знао сам да ће он подићи ниво игре, иако је можда кренуо мало спорије, касније се опустио", додао је Троицки.

По његовој оцени, Мари није био толико убедљив као што то показује резултат.

"Мислим да резултатски делује много лакше него што је било. У првом сету смо имали добре размене, али је погадјао сјајно из тешких ситуација, а на мрежи сам добијао тешке лопте. Играо је солидније од мене и искористио своје шансе, а ја своје нисам. Касније сам почео много да грешим, више сам ризиковао", рекао је Троицки.

Троицки ће у Рију остати највероватније до уторка, а како је рекао, волео би да у понедељак погледа утакмицу кошаркашке репрезентације Србије против Аустралије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар