ОИ - Џумхур: Никоме не толеришем увреде!

Босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур обратио се јавности у БиХ поводом инцидента који се догодио у току његовог меча против Израелца Дудија Селе, у првом колу тениског турнира на Олимпијади у Рио де Жанеиру.

Тенис 08.08.2016 | 09:15
ОИ - Џумхур: Никоме не толеришем увреде!
"Будући да су се десиле инцидентне ситуације у току меча првог кола тениског турнира на Олимпијским играма у Рију, а које се тичу мог интегритета, желим да појасним неколико чињеница. У најави меча на теренима навијачи који су бодрили мог противника Дудија Селу из Израела, понашали су се без уважавања припадности државе из које долазим, називајући ме врло погрдним именима која у овом тексту нећу спомињати", наводи Џумхур у изјави коју је пренијела телевизија "Н1".

Објашњава да се ситуација погоршавала када је био на страни терена гдје су се налазили Селини навијачи.

"У паузама сам обавјештавао судију шта се дешава, но он није реаговао правдајући се да ништа не чује. Ситуација се додатно погоршала почетком другог сета, када је мој отац прешао на страну на којој су били израелски навијачи да им да до знања да су превршили сваку мјеру. У том тренутку реаговао је и судија, но јасно је да је његова реакција требала бити много ранија", објаснио је тенисер.

"Моја национална, вјерска опредјељења су лична ствар, а за припадност државе из које долазим нећу дозволити увреде. То што долазим из мале земље у којој има муслимана никоме не даје за право да ме вријеђа. Мој одгој и карактер заснован је на поштовању различитости, али не дозвољавам никоме да ме по било ком основу вријеђа. Овим образложењем желим да ставим тачку на догађај који не приличи основном духу олимпизма, поштовању и уважавању једни других", закључио је Сарајлија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бања лука

08.08.2016 07:38

Свака ћаст твоме старом а и теби, пуно среће ти у наставку каријере желим

ОДГОВОРИТЕ