Продаје бубрег да спаси болесног сина

Родитељи болесног дечака неколико пута су били у Министарству здравља у Скопљу и тражили помоћ, али од њих нису добили никакав одговор, па се отац болесног дечака одлучио на последњи, очајнички корак - да прода свој бубрег да би спасао живот сину.

Регион 06.08.2016 | 19:12
Продаје бубрег да спаси болесног сина
Кирчо Стоилов из Делчева на истоку Македоније, чији четворогодишњи син Матеј болује од аутизма и има тешко оштећење мозга, спреман је да прода свој бубгрег да би спасао живот сину Матеји.

Отац болесног дечака причада ни он, ни његова супруга Жикица не раде. Живе у стану који им је доделила држава, али немају пара за лечење њиховог чеда. Ипак, упркос тешкој материјалној ситуацији намеравају да спас за своје дете потраже у иностранству јер, како каже отац дечака, лекари у Македонији још увек не могу да утврде тачну дијагнозу његовом сину.

"Матеја смо водили на разна снимања и код разних лекара, али нико од њих у Македонији не може тачно да утврди од чега наш син болује. Ни ПЕТ-скен снимање, које је бесплатно урадила болница”Аџибадем Ситина“ у Скопљу, није помогло у прецизном утврђивању дијагнозе нашег сина, па су нам зато у Заводу за ментално здравље препоручили да Матеја одведемо на преглед у иностранство", каже Кирчо Стоилов.

Отац малог Матеја и даље је спремен да прода свој бубрег да би помогао сину.

"Није ме срамота да кажем да смо сиромаси, да смо очајни и да не знамо више шта да радимо. Ниједан од лекова које користи Матеја није на позитивној листи, већ све морамо да купујемо приватно, а како - више ни сам нисам паметан" прича Стоилов.

Родитељи болесног дечака неколико пута су били у Министарству здравља у Скопљу и тражили помоћ, али од њих нису добили никакав одговор, па се отац болесног дечака почетком фебруара месеца одлучио на последњи, очајнички корак – да прода свој бубрег да би спасио живот сину, а од тога не одустаје ни данас.

"Нико ми се, вероватно из страха, до сада није јавио за бубрег. Ипак, ја сам и даље спреман да продам бубрег. За сина ћу, ако треба и живот дати" искрен је отац малог Матеја.


Родитељи болесног дечака преживљавају од скромне социјалне помоћи. То им тешко пада јер су обоје радно способни и спремни за рад не бирајући посао. Неки људи су Кирчету обећавали посао, али нису одржали обећање, па породица и даље живи, ако се то тако може рећи, од скромне социјалне помоћи, која је недовољна за храну, а камо ли за лечење и лекове њиховог оболелог сина.

Извор: Телеграф.рс
Фото: Систина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

грађанин

06.08.2016 17:19

Дајте хуманитарни број да се помогне дјечаку.

ОДГОВОРИТЕ