Мурињо о Клопу и Венгеру: Ма, нека раде шта хоће!

Португалац се осврнуо на коментаре колега, који су негативно причали о трансфер политици Манчестер јунајтеда. Говорио је и о Полу Погби.

Фудбал 07.08.2016 | 22:00
Мурињо о Клопу и Венгеру: Ма, нека раде шта хоће!
Нова сезона Премијер лиге још није почела, али се тензија полако осећа.

Јирген Клоп и Арсен Венгер недавно су јавно критиковали одлуку Манчестер јунајтеда да "нападне" Пола Погбу заиста великим новцем (120 милиона евра), па се данима ишчекивао одговор Жозеа Муриња, новог менаџера "ђавола".

Очекивано, Португалац је имао шта да каже на ту тему.

Одговор им је послао у петак и није био превише оштар, али је Немцу и Французу ставио до знања да су му засметале изјаве које је прочитао у медијима.

"Чуо сам двојицу колега из других клубова који причају о нама. То не волим. То није етички. Постоје ствари које 'нису етичке' када их ја урадим, а када их неко други уради, онда нема таквих коментара. Не желим да говорим о другима. Нека раде шта им је воља", рекао је Мурињо у петак.

Очигледно "циљајући" Клопове и Венгерове изјаве, Мурињо је наставио о пословању свог клуба овог лета.

"Добро радимо на тржишту. Донели смо неке одлуке и решили смо да доведемо четворицу играча, а не десеторицу. Та четворица су ниво Манчестер јунајтеда и њима заиста можемо да поправимо квалитет екипе. Не доводимо само да попуно број. Тако ми радимо".

Потом је говорио о сваком новајлији понаособ, иако им није гласно рекао имена.

"Довели смо младог дефанзивца коме је потребно време да постане врхунска класа, али који дефинитивно има велики потенцијал (Ерик Баји). Довели смо кретивца за кога знамо да има квалитет (Хенрик Мкитарјан). Довели смо супер нападача (Златана Ибрахимовића) и довешћемо веома доброг везисту (Пола Погбу). Покушавамо да направимо равнотежу. Задовољан сам саставом. Веома сам задовољан трудом који је клуб уложио. Што се тиче других, они нису мој проблем", подвукао је Португалац.

Упитан да каже нешто конкретно о доласку Пола Погбе, "Посебни" је објаснио да се нада завршетку те трансфер саге пре прве утакмице, заказане за недељу против Лестера.

"Имамо 22 играча и имаћемо 23, али не волим да говорим о другим клубовима или играчима других клубова. Други менаџери воле то да раде - да говоре о мом клубу и мојим играчима. Веома сам прагматичан у вези с тим и моја кућа ми је једина важна. Не комшијина. Пол Погба је фудбалер Јувентуса и биће то све док званично више не буде. Зато, оставимо то каквим јесте. Прелазни рок се завршава 31. овог месеца и мислим да клуб заиста ради све што може да уради сав посао пре 14. августа и почетка сезоне", ставио је тачку засад Жозе Мурињо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар