Србац: Вјежба Цивилне заштите на ријеци Сави


У оквиру редовних планских активности Цивилне заштите на обуци структура за заштиту и спасавање на води, данас су екипе Територијалне ватрогасне јединице Србац, Ронилачког клуба „Жабац“ и Спортско-рибиловног друштва „Бистро“ из Српца на ријеци Сави извели вјежбу у којој су показали висок степен обучености и спремности за интервенције.

Република Српска 05.08.2016 | 17:40
Србац: Вјежба Цивилне заштите на ријеци Сави
„Данас смо извршили тренажну вожњу чамаца низводно и узводно од Српца до Кобаша у дужини од око 50 километара, увјежбавали посаде, вршили провјеру опреме за спасавање, а све са циљем подизања оспособљености ових структура Цивилне заштите за евентуално брзо и ефикасно ангажовање у ванредним околностима заштите људи и имовине“, рекао је начелник Штаба Цивилне заштите општине Србац Далибор Кошутић.



Чланови србачке Територијалне ватрогасне јединице, Ронилачког клуба „Жабац“ и Рибочуварске службе друштва „Бистро“ из Српца, по ријечима Кошутића, већ имају велико искуство стечено у честим поплавама и осталим елементарним непогодама, када су дали немјерљив допринос спасавању људских живота и материјалних добара не само у општини Србац, већ и осталим општинама које су се суочавале са елементарним несрећама.




И поред чињенице да је опремљеност побољшана набавком нових моторних чамаца и опреме, још је евидентан недостатак материјално-техничких средстава за још ефикаснији рад Цивилне заштите, нарочито у мјесним заједницама које су изложене поплавама. Цивилна заштита, како на локалном тако и на републичком нивоу, мора више да добије на значају него што је било до сада, како у организацији, тако и материјалном погледу. За ову намјену претходних година издвајана су занемарљива средства из буџета, признају у Општинској управи Српца.

БН телевизија С.К.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Српцанин

05.08.2016 15:53

Србац је вец висе од годину дана мртав град. Рацун опстине је блокиран свако мало,јер власт не плаца радницима осигурање и порезе на плату која касни цетири мјесеца. Тај сеф те цивилне застите Далибор Косутиц је заврсио велике сколе код Ранка Бакица у Градисци и одмах као неоспоран кадар усао у опстинску власт. Инаце,највисе воли јести и пити ,али да је то дзаба... Гдје јос да плаца храну и пице а цини себи највисе. Ко те пита за народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

05.08.2016 17:25

НИСТА ново за нас СРБац, у коме су кумовске и пријатељске везе увијек биле изнад друствени потреба. "Добро" је зато и овако. Мозе бити јос горе. Када би СРБцани имали ријецну морнарицу како су они народ ратоборни изврсили би они одмах инвазију хрватску и освојили барем славинску Посавину?!

Name

Реално

09.08.2016 22:11

Овакве глупости може писати само изузетно необразован и сујетан човјем. Овде код нас кад год неко покуша нешто направити одмах,, на колац,, Какво кркање и бакрачи. Вјежба као свака друга и треба похвалити напор ових људи да нешто направе. Са друге стране, да се ништа не ради опет би тај исти кркан рекао да се ништа не ради . Испаде да је боље не радити ништа, провести радно вријеме у кладионици или кафани, или чекати плату, или продати вреће за пијесак у млин у Нову Тополу, или украсти гориво, или 3 године,, не убости оловком у папир,, и испунио си све услове да будеш прави кадар своје странке. Ако већ причамо о другима ред је дати податке о себи и свом раду, чисто ради поређења, а није лоше ни погледати у огледало, свашта се може видјети. Сигурно ће му бити мука или ће га бити срамота од оног што види. Жао ми је што ово постало мјесто,, интелектуалног пражњења,, разних психопата ии фукара. Како рече Андрић, , Дошло неко чудно вријеме.. да паметни заћуте, да будале проговоре а да се фукаре обогате,, Како онда тако и сад.