Крај за "нећете вјеровати", "а онда се десило чудо" и остале?

Фацебоок је пре неколико месеци најавио борбу против такозваних "цлицкбаит" наслова, а ових дана ће и пустити нови алгоритам који би ваш Неwс Феед требало да очисти од сада већ толико досадних и бесмислених "нећете веровати", "а онда се догодио преокрет", "а онда се догодило чудо" и осталих наслова.

Занимљивости 05.08.2016 | 16:38
Крај за "нећете вјеровати", "а онда се десило чудо" и остале?
У новој борби против наслова који "намерно изостављају кључне информације и којима се обмањују читаоци", Фацебоок ће класификовати вебсајтове, памтиће фразе које се често користе, па би алгоритам требало из дана у дан да постаје све ефикаснији.

"Наш циљ је да обезбедимо аутентичну комуникацију на нашој платформи, истинита комуникација је једна од вредности Неwс Фееда. Људи су нам рекли да желе да читају аутентичне, истините приче. Зато напорно радимо на томе да лакше разумемо какве приче људи виде као такве, како бисмо могли да им их пружимо што више", најавио је Фацебоок.

Раније је било приче и о могућности да корисници сами пријављују наслове који обмањују или намерно крију информације како би изнудили кликове, а биће занимљиво посматрати како ће се Фацебооков алгоритам понашати на српском медијском небу.

Б 92
фото: геттy

Коментари / 0

Оставите коментар