Дјевојка из Сиска спасила 282 путника

Младена Ковачевић, стјуардеса из Хрватске, била је једна од 18 чланова посаде у авиону “Емирата”, који је у сриједу око 13 сати присилно слетио на Међународни аеродром у Дубаију и том приликом се запалио.

Босна и Херцеговина 05.08.2016 | 22:45
Дјевојка из Сиска спасила 282 путника
Она је заједно с остатком посаде активирала тобоган за евакуацију у ванредним околностима и успјешно евакуисала 282 путника. “Емирати” су објавили да ниједан путник ни члан посаде није повријеђен и да су сви збринути на вријеме.

“Сви смо на сигурном и неповријеђени. Успјели смо да побјегнемо на вријеме и евакуишемо све из авиона, без жртава”, објавила је Младена Ковачевић, из Сиска, на свом Фејсбук профилу и захвалила свима на бризи.

“Хвала вам на силним порукама, волим вас и идем да прославим нову шансу за живот коју сам добила данас! Осјећам се као поново рођена, дословно! Изгледа да још није дошло вријеме да одем”, написала је Младена. На лету из индијског Тируванантапурама према Дубаију било је и 226 Индијаца, 24 Британца, 11 држављана Уједињених Арапских Емирата и више од 30 путника из још 17 земаља.

Према неслужбеним наводима путника, авион је летио нормално без икаквих тешкоћа све до самог слијетања. У том тренутку капетан им је јавио да имају проблема са гумом за слијетање и да ће морати присилно да слети.

Ту информацију потврдила је и Авиејшн Хералд, независна веб страница специјализована за информације о авионским несрећама, али и фотографија палог авиона на којој се види да на Боингу нису спуштени точкови за слијетање. Приликом удара о писту ватра је захватила предњи део трупа, а црни дим је убрзо испунио кабину.

На мјесто несреће убрзо су стигли ватрогасци који су успјешно обуздавали ватру, све док у једном тренутку није дошло до експлозије при чему је трагично настрадао један од њих. На крају нису успјели да угасе ватру која је прогутала цијели горњи дио трупа.



(Јутарњи лист)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Буба

05.08.2016 17:10

Она је понос Хрватске а не ови што славе Олују , сви требамо размишљати као она и треба да будемо људи да се међусобно поштујемо и уважавамо а жртвама да се тихо и нечујно поклонимо и да више никад не поновимо грешку из прошлости.да схватимо да је најтеже али најлепше бити човјек....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

06.08.2016 14:03

Бас тако то треба славити а не завадјати људе са олујом зивјела босна и њени народи

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАР

06.08.2016 17:00

Који смо ми народ,,,па овдје само два коментара. За нас је интересантна свака глупост осим нечега сасвим нормалног. Овој особи треба честитат. Вјероватни није гледала ко је хрват или муслиман. Ја њој желим све најбоље у животу.

ОДГОВОРИТЕ