ОИ - Тео спреман за премијеру: Очекујем тријумф!

Кошаркаши Србије у суботу на недељу од 3.30 по средњоевропском времену са Венецуелом играју меч првог кола А групе олимпијског турнира у Рио де Жанеиру.

Кошарка 05.08.2016 | 15:45
ОИ - Тео спреман за премијеру: Очекујем тријумф!
Капитен Милош Теодосић, који је повредио прст у припремном мечу са Аргентином, одрадио је комплетан тренинг у пуном ритму, што је најважнија вест пред премијеру.

“Венецуела игра атипичну кошарку која нама не одговара и то је чини врло неугодним ривалом. Међутим, најважније је да турнир отворимо победом која би нам омогућила лакши наставак такмичења. Сигурно да очекујем тријумф“, казао је Теодосић.

Селектор Александар Ђорђевић рекао је да се екипе тренингом лагано уводи у праву концентрацију за почетак такмичења и додао је:

“Сви знамо да је први меч изузетно важан. Не бежимо од тога да смо фаворити на папиру, али су те прве утакмице на старту сваког такмичења посебно тешке управо за фаворите. Најбитније је да се концентришемо, пре свега да из одбране тражимо игру, резултат, сами себе, а нападачки ћемо тако доћи до правог ритма током турнира. То је ствар на којој морамо да инсистирамо и тако мора да се ради на великим такмичењима“, изјавио је Ђорђевић.

Искусно крило Марко Симоновић истиче да наши репрезентативци са нестрпљењем очекују први дуел у Рију.

“Атмосфера у репрезентацији је сјајна, једва чекамо да почне. Пред нама је највећа спортска манифестација и сигурно је да ћемо бити максимално мотивисани да направимо што бољи резултат. Прва препрека је Венецуела, која је неугодна и атипична екипа, самим тим што је то прва утакмица на турниру биће нам јако тешко. Још када се дода да се меч игра у 22:30 часова, мислим да у дуел морамо да уђемо максимално озбиљно, без икаквог опуштања“.

Осим са Венецуелом, Србија је у групи са Аустралијом, Француском, САД и Кином.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар