Руси траже од Путина да смијени Медведева

Више од стотину хиљада Руса потписало је петицију којом се руски предсједник Владимир Путин позива да смијени премијера Дмитрија Медведева, чији су коментари о платама наставног особља изазвали гнев јавности раније ове недеље, јавља данас АП.

Свијет 05.08.2016 | 14:40
Руси траже од Путина да смијени Медведева
На питање учитеља из сиромашног региона Дагестана зашто је наставно особље плаћено упола мање него полицајци, Медведев је оштро одговорио да подучавање није посао за оне који желе да се обогате, и да један млад и енергичан мушкарац увек може да заради новац са стране, наводи америчка агенција.

Како је наведено на сајту ћанге.орг, где је објављена онлајн петиција, захтјев Путину да отпусти Медведева до данас је привукао више од 160.000 потписа.

У петицији се каже да неко ко "учитељима поручује да зараде новац са стране" не би требало да води кабинет. Медведев је био предсједник Русије од 2008. до 2012. године, подсјећа АП.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боки

05.08.2016 16:25

Па европска пракса.Радис два посла ако хоцес несто да ти остане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

05.08.2016 17:39

Умјесто да се Руси исто као и СРБи окрен себи и својим бозанским и народним вредностима они једном оком намигују на Западну Евтопу. ЗАТО нека и раде два, три посла да би могли тако видјети ста је капитализам у Европи и ста знаци од свог рада зивјети. Просветни кадар треба да буде пристојно плацен за свој рад. Просветни радници вадпитавајх младе генерациј на којима свијет остаје а не политицари!