Рио - Дел Потро: Новаку ће сметати аргентински навијачи!

Хуан Мартин дел Потро, ривал Новака Ђоковића на старту Олимпијских игара, каже да то што игра са првим на свету има и добре и лоше стране.

Тенис 05.08.2016 | 18:15
Рио - Дел Потро: Новаку ће сметати аргентински навијачи!
“Дивно је што ћу играти са њиме, поготово на ОИ, али са друге стране бих волео да играм са неким другим против кога бих имао веће шансе. Дакле, осећања су помешана“, рекао је Дел Потро, освајач УС опена из 2009. године који покушава да се врати у форму после неколико година проблема са ручним зглобом.

Пре четири године у Лондону Аргентинац је савладао Ђоковића у мечу за треће место.

“Било је то изненађење и тада, али сада је потпуно друга прича – он игра спектакуларно, сада је освојио и Торонто, број је један, а ја нисам у стању у којем сам био раније. Некоме је морао Новак да упадне, упао је мени“, каже 27-годишњи момак из Тандила и додаје:

“Биће то добар тест за мене да видим где сам у овом тренутку. Узевши у обзир све што сам прошао у каријети, велико је достигнуће и то што поново играм на ОИ. Пробаћу да будем миран, али он је фаворит“.

На питање шта Новак мисли о жребу, Делпо је одговорио:

“Знам га добро и верујем да није задовољан јер зна како су аргентински навијачи бучни – то му увек смета, а ја увек покушавам да се храним енергијом са трибина. Ипак, и он зна у каквом сам ја стању, а ја се надам да ћу одиграти добро“.

За крај, Аргентинац каже да је задовољан како здравствено напредује.

“Близу сам првом циљу, а то је да сезону завршим здрав играјући тенис. Рука ми је боље, захтева време и волео бих да буде брже, али морам да се придржавам онога што кажу доктори“.

Меч Ђоковић – Дел Потро играће се у недељу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар