Дрвореди посљедњи пут контролисани 2001.

Посљедња Анализа здравственог стања и мјере санације стабала у старим дрворедима града на Врбасу у Бањалуцирађена је још 2001. године, послије чега није разрађивана ова проблематика, потврђено нам је у градском Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Република Српска 05.08.2016 | 12:55
Дрвореди посљедњи пут контролисани 2001.
"Због проблема пропадања старих дрвореда Завод за заштиту културног, историјског и природног насљеђа РС израдио је Студију анализа здравственог стања стабала са приједлогом мјера санације у дрворедима: Милоша Обилића, Младена Стојановића, Краља Петра Првог Карађорђевића, Јована Дучића, Бана Милосављевића, Козарска, Скендера Куленовића, Алеја Светог Саве, Цара Лазара", рекли су у овом одјељењу.

У плану је израда анализе здравственог стања дрвећа у неколико старих дрвореда.

Истичу да су поступајући у складу са планом санације дрвореда 2002-2007. године уклоњена сува и стабла лошег здравственог стања, те да је спроведена детаљна и стручна резидба крошања свих стабала, санирани резови и оштећења од ломова и других механичких оштећења.

"Унесене су и нове врсте дрвећа као што су кугласте форме јасена, јавор, јапанске трешње и друге врсте", рекли су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар