Зуб времена никако да нагризе бол

У колони Срба протјераних из Крајине била је и четворочлана породица Стијеља. Мирко Стијеља је погинуо, а његова трудна супруга Ведрана, након рањавања, преминула је на порођају. Њихово троје дјеце – Саво, Александра и Тања одрасли су код родбине у београдској општини Барајево. Слиједи њихова тужна прича.

Република Српска 04.08.2016 | 19:39
Зуб времена никако да нагризе бол
И послије 21 године зуб времена није нагризао сурове слике трагичног српског 5. августа. У сјећању Александре и њеног брата Саве оне су трајне. "Имам двије слике, прва са родитељима, друга када бјежимо, колона", проговара Александра.

Александра је била у камиону са мајком и братом. Тада су хрватски витезови с неба, под будним оком домаће и међународне јавности водили, како кажу, поносну и часну битку против српског агресора, односно колоне невиних српских цивила.

"Почела је паљба, маму су погодили у десну руку, брата у лијево уво, хаос настао у камиону, мене погодио у руку", овако Александра описује трагичан догађај, док Саво додаје: "Сестра рањена, мајка трудна рањена, слике које не могу тек тако да нестану."

У крвавом походу хрватске авијације гашени су животи српске дјеце, стараца, инвалида. На путевима су остајали трагови неиспуњених снова и жеља у цвијету младости. „Олуја“ је тада покосила Александриног и Савиног оца и дједа. "Сјећам се ауто гори, баба вришти. Посљедње чега се сјећам у болници са братом. Схватили смо да смо изгубили тату."



Убрзо остају и без мајке Ведране, која је након рањавања у колони преминула на порођају. Упркос свему што су доживјели, кажу да су срећни, а кад се нешто лијепо деси помисле на најмилије.

Александра данас ради у Комесаријату Србије за избјеглице. Она, брат Саво и сестра Тања од 1995. године живе као подстанари у Београду. Све троје гледају позитивно на живот.

Остаје питање - како објаснити будућим генерацијама зашто се јецај српске баке, горчина српске мајке, сломљено срце српског оца и дједа - славе као највећа битка Хрватске у Европи послије Другог свјетског рата?

Да ли само слијепи и они са срцем од камена не виде ову српску трагедију?



БН телевизија
Видео: БлицТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мики

04.08.2016 19:40

Туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска Крајина

04.08.2016 20:37

Нека славе има времена све се враца све се плаца.

Name

Да, туга

04.08.2016 20:20

Мене је ујак назвао од Додика- тад нисмо знали ко је то. У то доба је био избјеглица мајка. Стари је добио гелер у кољено. Е.ем ти Ливно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоће ли се наћи барем 10 паметних срба да поведу овај народ како треwба

04.08.2016 20:37

Шта речи да срце не заигра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

04.08.2016 23:01

Зао ми је али неце, јер их овај народ неце изабрати. Бираце као и до сад.

Name

Саре

04.08.2016 23:09

Неце, назалост!!!

Name

ана сцх

04.08.2016 21:20

О каквом ви људсту мозете да прицате Хрвати.. Господ нек вам суди .. На земљи нема ко,, јер сви зли до злога. Молимо се и не обрацајмо пазњу на њих.. Нису вриједни ... Дусмани сто нам народ побисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

мртвица р с

04.08.2016 22:37

НЕКА ИМ БОГ СУДИ БУДИМО ЉУДИ .МИР СА ВАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

£

04.08.2016 23:12

Ста болесна мрзња мозе да уради. Развалили су те људе али су развали и себе. Дузни су 70 милијарди ЕУРа, за сада. Они упорно покусавају наци кривца у некпм другом. Ниста не вриједе а сматрају се неупоредивим.

ОДГОВОРИТЕ