Робинсон: Борићу се за Партизан без оклевања!

Нови кошаркаш Партизана Френк Робинсон ће по други пут у каријери сарађивати са Александром Џикићем, а навијачима овог клуба поручује да ће у сваком мечу играти до последњег атома снаге.

Кошарка 10.08.2016 | 20:15
Робинсон: Борићу се за Партизан без оклевања!
Партизан је током овог прелазног рока за сада ангажовао петорицу кошаркаша, а један од двојице Американаца Френк Робинсон већ је играо у Јадранској лиги против црно-белих.

У време када је био члан љубљанске Олимпије, његовог првог тима у Европи, тренер му је био и садашњи тренер Партизана. Александар Џикић ће тако и у сезони 2016/17 сарађивати са Френклином "Френком" Робинсоном који може да игра на позицији бека и ниског крила.

Он се у разговору за портал "Еуробаскет" присетио тих дана у Словенији и мечева са Партизаном.

"Једна од мојих првих утакмица као 'рукија' у европској кошарци била је против Партизана у Јадранској лиги. Сећам се да сам гледао у публику и био одушевљен како су навијачи фанатични. Помислио сам како мрзим када морам да играм и против противника и сјајне публике... Сада када имам прилику да играм за њих – одушевљен сам. Клуб има сјајну историју и има навику да побеђује, а то је оно о чему сваки кошаркаш сања", почео је разговор Френк Робинсом за "Еуробаскет".

Искусни кошаркаш је имао понуду из Јужне Кореје, али...

"Сви који су играли у Србији су ми рекли само лепе ствари о овој земљи", казао је он и додао да једва чека да упозна нове саиграче.

У Партизан стиже из друге Турске лиге. Одиграо је само шест утакмица за Истанбул ДСИ, и просечно бележио и више од 15 поена по мечу, а објашњава због чега је то тако било.

"У Турску сам дошао у фебруару јер само у августу 2015. године повредио колено играјући у Јужној Кореји. Клуб у Истанбулу је већ био у проблемима, како на терену, тако и финансијски. С обзиром на то да сам излазио из повреде осетио сам да је боље да не ризикујем много због екипе којој није стало да победи колико и мени", казао је Робинсон.

Већ смо вам писали о томе да је добио лепе коментаре од легендарног кошаркаша Кобија Брајанта који је похвално говорио о његовим партијама. Пре три године је наступао у такозваној "Дру лиги" коју је пратио и некадашњи играч Лејкерса.

"Он је седео у првим редовима, а моје најлепше сећање на то в3че је када сам успео да ухватим лопту пред њим, потом направио дриблинг и погодио тројку за победу. Именован сам за МВП-а и стварно сам феноменално одиграо тада".

Ускоро ће се прикључити новим саиграчима, а жели да се покаже пред навијачима.

"Свестан сам да ме већина навијача Партизана не познаје, али се надам да ће се то променити. Од мене могу да очекују да ћу дати све од себе да клуб добија утакмице. Такав сам и као кошаркаш и као особа, увек дајем све од себе. Борићу се за Партизан без оклевања!", поручио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар