"Змајеви" завршили први дио припрема за Еуробаскет!

Синоћњим тренингом кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине окончала је први дио припрема за квалификације за Еуробаскет.

Кошарка 04.08.2016 | 18:45
"Змајеви" завршили први дио припрема за Еуробаскет!
У петак "змајеви" путују на турнир у Словенију, гдје је предвиђено да им се придруже НБА играчи Мирза Телетовић и Јусуф Нуркић.

"Морам изразити задовољство стручним штабом и момцима који су се одазвали. Дошли су максимално спремни и направили су сјајну атмосферу", навео је селектор БиХ Дамир Мулаомеровић.

Упитан за одустајање Алекса Ренфроа, Мулаомеровић је одговорио да је био нефер и некоректан момент, који ће вјероватно пореметити планове у репрезентацији, јер је Ренфро требао бити титуларни плејмејкер.

"Но, вјерујем у ове момке. Ту су Немања Гордић, Ади Захирагић и Амар Гегић, а и Џанану Муси ћу дати неколико минута на тој позицији. Не бих кукао, јер су ови момци будућност наше кошарке. Уз Телетовића и Нуркића, уклопићемо се, да и они преузму своју улогу. Тада ћемо се комплетирати. Остаје нам и пуно и мало времена, али ја сам оптимиста и наше је да дамо свој максимум", сматра Мулаомеровић.

Џанан Муса је изјавио да се брзо уклопио и да је напорно радио, те да је са селектором разговарао о својој позицији, а минуте на паркету искористиће, обећава, на најбољи могући начин.

Немања Гордић истиче да је задовољан досадашњим током припрема и да је затекао младе, насмијане момке жељне рада.

Елмедин Кикановић такође наводи да је атмосфера у репрезентацији на високом нивоу, те да су засад остварени сви планови.

"Мотивисани смо и спремни за највеће напоре, а радили смо тактичко уигравање и кондиционе припреме. Сутра идемо на турнир у Словенију. Што се тиче квалификационих утакмица, група је незгодна. Мањи број екипа значи да немате право на грешку. Мораћемо два пута побиједити Шведску и тражити шансу против Русије. Иначе, Русија наступа у свом најјачем саставу, а Швеђани играју са четири ниска играча. Надамо се да ће нас повреде заобићи, а када се комплетирамо, можемо много постићи", изјавио је Кикановић.

"Змајеви" се 20. августа враћају на наставак припрема у Тузлу, а затим одлазе у Русију гдје ће играти 31. августа. Три дана послије играју против Шведске у Сарајеву, а 10. септембра дочекују Русију у Тузли, док 14. играју реванш утакмицу против Швеђана у Штокхолму.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар