ЛШ: Пенал извуче Селтик! ШОК - испаде Шахтјор! Али, прође Монако...

Пенал у 45+3, пенал у 90+2: Извуче се Селтик! Фалкао - гол, асистенција и повреда! Испаде Влада Ивић! Руско чудо у Бриселу, у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона иду Монако, Ајакс, Легија и Салцбург. Чудо, људи, чудо! Јанг Бојс избацио Шахтјор после пенал рулета, џелат Гајић хладан као шприцер! Милан Гајић реализовао пресудни пенал, а Миралем Сулејмани уписао асистенцију!

Фудбал 03.08.2016 | 23:45
ЛШ: Пенал извуче Селтик! ШОК - испаде Шахтјор! Али, прође Монако...
Тигар као некад. И Монако као некад. Радамел Фалкао опет игра како се то од нега очекује. Са колумијским репрезентативцем у нападу, Кнежеви су се домогли завршног круга квалификација за Лигу шампиона, пошто су на свом стадиону „Луј Други“ стигли и престигли предност Фенербахчеа из првог меча - 3:1.

Француски тим је славио у реваншу треће елиминационе фазе, у који је ушао са минусом од једног гола из Истанбула (1:2), међутим, врло брзо је поставио ствари на своје место. Најпре је Фалкао већ у трећем минуту асистирао Валеру Жермену, а затим у 18. успешно реализовао једанаестерац и тако повео свој тим ка успеху. Фенер се није дао, после одмора је заиграо отреситије, преко Емануела Еменикеа, двоструког стрелца пре седам дана, успео да преполови заостатак, али је опасни Валер Жермен другим поготком отклонио све дилеме по питању путника у наредну рунду.

Невоља за Монако је што је Радамел Фалкао већ у 45. минуту морао да напусти терен, због повреде задње ложе.

У плеј-оф се пласирао и Ајакс. Само, на далеко драматичнији начин. Славни холандски клуб је у Солуну славио 2:1, али је скоро цело прво полувреме „висио“ за пролаз. ПАОК је већ у четвртом минуту преко капитена Стефаноса Атанасидиса, који је вешто реаговао на другој стативи после корнера, постигао гол за 1:0 и чинило се да ће даље, али је у узаврелој атмосфери стадиона „Тумба“, гост успео да се ишчупа погоцима Давија Класена.

Дански везиста је најпре у првом минуту надокнаде првог полувремна погодио из пенала, да би у 87. био најспретнији после карамбола у шеснаестерцу грчког клуба и другим поготком елиминисао екипу Владимира Ивића. За госте је 90 минута на позицији задњег везног играо Немања Гудељ.

Подвиг вечери, осим фудбалера Хапоела из Бер Шеве, направио је Ростов. Вицешампион Русије је после 2:2 на свом терену успео да слави у Бриселу са 2:0 и помало неочекивано избаци Андерлехт. До највећег успеха на међународној сцени у клупској историји тим са Дона стигао је захвалујући погоцима Кристијана Нбое у 27. и Сардара Азмуна у 47. минуту.

Осим у Израелу, где је елиминисан Олимпијакос и Берну, где је испао Шахтјиор, драматичну завршницу гледали смо и у Глазгову. Селтик је избацио Астану на неочекиван и необичан начин, головима из једанаестераца - 2:1. И то у надокнади оба полувремена.

Нападач Леј Грифитс погодио је у трећем минуту надокнаде првог, а новајлија Муса Дембеле у другом минуту надокнаде другог полувремена. Шкоти су на једвите јаде успели да прођу даље, после 1:1 у Казахстану. Вечерас су су дрхатили до краја, између осталог и због тога што је Агим Ибраими у 62. дао гол за 1:1. Екипа Брендана Роџерса се некако извукла, међутим, нашег голмана Ненада Ерића вечерас није савладала из игре. Бивши центарфор Црвене звезде Ђорђе Деспотовић није играо за госте.

У Варшави је Легија опрезном поставком, са само једним шпицем - Немањом Николићем- успела да сачува 1:0 из првог меча против словачког Тренчина. Вечерас је било 0:0, па Пољаци имају осигурану јесен у Европи.

Ред Бул Салцбург је без већих проблема на свом терену други пут савладао Партизани из Тиране, головима Соријана у 76. и Вандерсона у 81.

Чудо, људи, чудо! Јанг Бојс избацио Шахтјор после пенал рулета, џелат Гајић хладан као шприцер! Милан Гајић реализовао пресудни пенал, а Миралем Сулејмани уписао асистенцију!

Ово је вече чуда! 

После сензације коју су приредили Хапоел Бер Шева и Ростов против Олимпијакоса, односно Андерлехта, можда и највеће изненађење приредио је Јанг Бојс елиминацијом украјинског Шахтјора, упркос томе што је из првог меча имао два гола заостатка! И не само да је швајцарски клуб успео да надомести велики минус из првог дуела преко апсолутног херојаЈује Куба, већ је у пенал рулету тим Адија Хитера успео да остане смиренији, хладније главе и да у пенал рулету зарије нож у срцу богатом клубу са истока - 2:0. 

Након више од два сата драме Шахтјор је морао да положи оружје и еру након одласкаМирчее Луческуа почне великим неуспехом. 

А за велико чудо Јанг Бојсима није било потребно потребно – свега шест минута чисте инспирације момка који се годинама уназад безуспешно доказивао међу жуто-црнима. Овог пута показао се као калибар спреман да уништи наде једног европског финансијског гиганта и баци га на колена.

Упркос томе што је Шахтјор „одолевао“ 54. минута, уследио је прави блицкриг. Прво је Кубодобио изванредну асистенцију од Миралема Сулејманија којим је начео ривала, а онда само шест минута касније још једном закуцао лопту и леденом водом полио гостујући састав, који се до краја није опоравио.

Истина, утакмица је отишла у продужетке, а онда и у пенал рулет, али Хитер је знао да управо ту може створи вече за памћење. Тако је прави погодак направио што је увео некадашњег играча Напретка Милана Гајића у 111. минуту, а онда му и поверио да изведе одлучујући пенал.

Пре тога голман Јанг Бојса Мвого имао је две велике одбране којим је само дао додатни подстрек саиграчима да направе нешто велико. А када су Оро, Кубо и Роша затресли мреже, Гајићу није било тешко да финишира започето.

Код Шахтјора Дарио Срна погодио је први ударац са беле тачке, да би Фред и Ракитски били непрецизни, а онда није много помогао ни гол Марлоса. 

Овим успехом Јанг Бојс је обезбедио бар Лигу Европе!

ТРЕЋЕ КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА, РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак:

Карабаг (Азербејџан) - Плзењ (Чешка) 1:1 (1:0), први меч 0:0
АПОЕЛ (Кипар) - Розенборг (Норвешка) 3:0 (0:0), први меч 1:2
Динамо Тбилиси (Грузија) - Динамо Загреб (Хрватска)  0:1 (0:1), први меч 0:2
Црвена звезда (Србија) - Лудогорец (Бугарска) 2:4 (2:2, 1:2), први меч 2:2
Дандалк (Република Ирска) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 3:0 (1:0), први меч 0:1

Среда:

Копенхаген (Данска) - Астра (Румунија) 3:0 (3:0), први меч 1:1
Стеауа (Румунија) - Спарта Праг (Чешка) 2:0 (1:0), први меч 1:1
Хапоел Бер Шева (Израел) - Олимпијакос (Грчка) 1:0 (0:0), први меч 0:0
Салцбург (Аустрија) - Партизани (Албанија) 2:0 (0:0), први меч 1:0
Андерлехт (Белгија) - Ростов (Русија) 0:2 (0:1), први меч 2:2
Селтик (Шкотска) - Астана (Казахстан) 2:1 (1:0), први меч 1:1
Легија (Пољска) - Тренчин (Словачка) 0:0, први меч 1:0
Монако (Француска) - Фенербахче (Турска) 3:1 (2:1), први меч 1:2
ПАОК (Грчка) - Ајакс (Холандија) 1:2 (1:1), први меч 1:1
Јанг Бојс (Швајцарска) - Шахтјор Доњецк (Украјина) 2:0 (0:0), пеналима 4:2, први меч 0:2

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар