Дефинитивно: Надал ИГРА у Рију!

Шпанац, иако није у најбољој форми, потврдио да ће наступати на Олимпијским играма - и то у три категорије. После пропуштеног турнира у Лондону, у Рију спреман да ризикује.

Тенис 03.08.2016 | 22:15
Дефинитивно: Надал ИГРА у Рију!
Рафаел Надал задао је много брига Шпанцима, али и правим љубитељима тениса, када је пре неколико дана изјавио да није сигуран да ли ће моћи да наступа на Олимпијским играма.

После неколико одрађених тренинга, али и новог прегледа скенером, донео је одлуку да игра олимпијском турниру.

"Након консултација са својим тимом одлучио сам да наступам у синглу, дублу и миксу. Тренинзи које сам одрадио у Рију прошли су мање-више добро, ситуација није идеална, али је најважније да су резултати скенера у реду", рекао је Надал.

Шпанац је због проблема са зглобом пропустио Ролан Гарос и Вимблдон и последња два месеца веома мало је тренирао.

Он је спреман да ризикује у Рију, будући да због проблема са коленом, није био у прилици да се такмичи ни 2012. на Играма у Лондону.

Рафаел Надал ће осим у појединачној конкуренцији играти дубл са Марком Лопезом, као и микс са шампионком Ролан Гароса Гарбиње Мугурузом.

Пети играч света, који има златну олимпијску медаљу из Пекинга 2008, пре званичног наступа на олимпијском турниру, на свечаној церемонији отварања Игара у петак увече носиће заставу Шпаније.

То значи да ће Новак Ђоковић, уз Ендија Мареја имати још једног конкурента у борби за најсјајније одличје, будући да је већ неколико играча из светског врха одустало од наступа у Рију. Роџер Федерер и Стен Вавринка отказали су наступ из здравствених разлога, док су Милош Раонић и Томаш Бердих одустали због страха од зика вируса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар