Анализа: Лудогорец као Марадонина Барса!

Бугари су тек осми клуб који је добио Звезду пред њеним навијачима у историји Купа/Лиге шампиона...!

Фудбал 03.08.2016 | 22:00
Анализа: Лудогорец као Марадонина Барса!
Звездина Маракана одавно није неосвојива тврђава, порази у Европи последњих година постали су редовност, чак и од клубова далеко слабијег реномеа, али и поред свега тога овај неуспех против Лудогореца заузеће посебно место у некој негативној колони када је у питању историја најтрофејнијег српског клуба. 

Вечерашњи пораз од Бугара (2:4) укупно је осми Звездин код куће, рачунајући све мечеве у некадашњем Купу шампиона и свим квалификационим дуелима актуелне Лиге шампиона. Дакле, од 1956. па до данас на Маракани су у елитном такмичењу побеђивали једино Фјорентина, Ујпешт, Атлетико Мадрид, Интер, Андерлехт, Милан и Борусија из Менхенгладбаха, а само су ови потоњи успели да убедљивије славе од Лудогореца и то са мање постигнутих погодака. Популарни Ждрепци су у сезони 1977/78. добили црвено-беле 3:0.    

Рачунајући и све утакмице Црвене звезде пред својим навијачима у еврокуповима (КЕШ, Куп УЕФА, КПК) овај пораз од Лудогореца "високо се котира". Најтежи неуспех Београђани су код куће доживели далеке 1965. у Купу сајамских градова (будући Куп УЕФА) од Фјорентине (0:4), следи поменути дуел са Меншом (0:3) из Купа шампиона, док Лудогорец дели треће место са Марадонином Барселоном која је у Купу победника купова у сезони 1982/83. добила црвено-беле такође са 4:2, уз оне чувене бравуре кудравог Аргентинца...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар