Ренфро "одјавио" Мулаомеровића!

Алекс Ренфро неће играти за БиХ у квалификацијама за Европско првенство 2017. године.

Кошарка 03.08.2016 | 16:45
Ренфро "одјавио" Мулаомеровића!
Натурализовани Американац није се појавио у заказано вријеме на тренинзима репрезентације у Тузли.

Селектору Дамиру Мулаомеровићу послао је СМС у којем каже како због раног почетка сезоне у Бајерну не може да дође на припреме!

Кошаркашки савез БиХ поводом овог случаја огласио се саопштењем у којем траже реакцију ФИБА.

"Кошаркашки савез Босне и Херцеговине је од селектора Дамира Мулаомеровића обавијештен да је након рока предвиђеног за окупљање репрезентативаца путем СМС поруке добио отказ наступа Александера Ренфроа.

Изговор је крајње тривијалан и спортски неприхватљив, а наведено је да му је с обзиром на рани почетак њемачког првенства потребно дуже вријеме за припреме у клубу с обзиром на долазак новог тренера. Ово је посљедњи отказ у низу у којем се индиректно или директно спомиње притисак клубова на играче да не наступају у квалификационом циклусу за Еуробаскет 2017 што је неприхватљива пракса за КС БиХ, као и за ФИБА-у.

КС БиХ је обавијестио ФИБА-у о овим случајевима, те очекује оштру реакцију. С друге стране КС БиХ ће појединачно размотрити санкције према играчима који с таквим разлозима отказују наступе у репрезентативним селекцијама.

КС БиХ са задовољством констатује да су припреме у Тузли у пуном јеку и да је рад и мотивисаност играча на високом нивоу, те да ће се прикључењем наших НБА играча створити тим искусних, младих доказаних патриота који ће нам бити на понос за дуги низ година пред нама.

КС БиХ је ове године омогућио највећи број репрезентативних наступа свих селекција на којима је Босна и Херцеговина остварила право учествовања", пише у саопштењу КСБиХ.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар