Епска битка код Алепа: Рат 10.000 бораца

На подручју сиријског града Алепа, где су побуњеници покренули офанзиву како би разбили опсаду режимских снага, одвијају се жестоке борбе, јавља ББЦ.

Свијет 03.08.2016 | 11:18
Епска битка код Алепа: Рат 10.000 бораца
Побуњеници су током протеклог викенда покушали да повежу подручје Алепа под опсадом и територију на западу коју држе под контролом, па су тако активирали велику бомбу у тунелу испод положаја војске у стратешки важном округу Рамусех.

Један командант побуњеника је за Ројтерс рекао: "Ми сада контролишемо подручје Рамусеха, али су руски авиони интензивирали нападе, што нас спречава да брже напредујемо".

Други извор из побуњеничких снага је изјавио да у "великој епској бици за Алепо" учествује око 10.000 бораца, најмање 95 тенкова и више стотина ракетних бацача.

Тај извор је навео и да је више десетина бомбаша-самоубица припремљено да се војним возилима препуним експлозива залете у пунктове сиријске војске.

Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону, описала је побуњеничку офанзиву као највећу до сада, пошто се борбе одвијају на свим фронтама у подељеном Алепу.

Сиријска војска одбија нападе побуњеника уз помоћ ваздушних удара руских снага, који имају за циљ да спрече пробој побуњеника.

У деловима Алепа под контролом побуњеничких снага живи под опсадом око четврт милиона цивила, откад су их владине снаге прошлог месеца одсекле од остатка света.

Владине снаге се уз подршку руских авиона жестоко бране, истакла је Опсерваторија.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пасха

03.08.2016 09:33

Вријеме је да падне Асад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

03.08.2016 10:14

Вријеме је да падне султан паса