Божовић: Превише глупости, жао ми је због лажне наде!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић истакао је да је екипа превише грешила да би могла да победи Лудогорец.

Фудбал 03.08.2016 | 08:00
Божовић: Превише глупости, жао ми је због лажне наде!
Црвено-бели су поражени од бугарског тима 4:2 после продужетака и тако елиминисани из квалификација за Лигу шампиона.

"Штета због навијача и атмосфере. Али било је превише глупости да бисмо победили овако искусну екипу. Нисам видео шта се све десило на полувремену (искључење Гелора Канге, прим. аут), имали смо играча више требало је ми да будемо хладне главе", рекао је Божовић.

"Борили смо се, играчима немам шта да замерим. Хвала и њима и навијачима на понашању и подршци. Једноставно, данас нисмо могли више. Шта је, ту је. Оно што се десило, за тим не треба жалити. Треба ићи даље и спремати се за следеће изазове. Били смо близу. Не иде се у Лигу шампиона када неко то каже, већ оног момента када сте спремни", додао је црногорски стручњак.

Звезда има и даље шансе да остане у Европи наредне јесени, очекује је четврто коло квалификација за Лигу Европе, а ривала ће сазнати у петак.

Звезда ће у првом мечу четвртог кола квалификација за Лигу Европе играти без Мичела Доналда, Луиса Ибањеса и Гелора Канге.
 
"Клуб мора да сачува екипу која има, да ради додатну селекцију па да се полако спрема. Жао ми је што смо људима дали лажну наду. Али, тешко је скупити играче и за месец дана рећи да ћемо ући у Лигу шампиона. Лепо је бити актер овакве утакмице, надам се да ће бити мудрости и стрпљења да сачувамо атмосферу јер се овде увек деси неки историјски пораз и тражи се кривац. Морамо да радимо даље и допунски селектујемо. Док има шансе, човек мора да буде оптимиста", рекао је Божовић. Можда ће заиграти неко други", истакао је Божовић.

Звезда је у другом полувремену требало да има играча више, али је Гелор Канга због глупости искључен када су играчи кренули у свлачионице.

"Зато је фудбал тако интересантан. Радујете се у једном тренутку што имате играча више, а у другом га више немате. Не бих сваљивао кривицу на њега", рекао је тренер Звезде.

Звезда је у шест утакмица ове сезоне примила 11 голова, а Божовић је упитан да ли то штети реномеу клуба.

"Ако мислите на клуб који је био 1991. године у Барију, вероватно јесте. То више није тај клуб. Примамо голове и дајемо и без обзира на све, нисмо изгубили у ове две утакмице", рекао је Божовић.

По оцени Божовића, дуеле са Лудогорецом одлучили су Звездина неуиграност и неискуство.

"Нико ни од ових наших играча није играо у оваквој атмосфери. Пресудило је то што су они много уигранији од нас. То је екипа која дуго игра заједно, плански врше селекцију", закључио је Божовић.

Жреб за бараж за Лигу Европа одржаће се у петак у Ниону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар