Саша Илић: Не могу све сам, треба ми помоћ!

Капитен Партизана Саша Илић о деликатном тренутку у клубу после очајног старта у новој сезони. "Треба нам победа, да се вратимо у нормалу", каже он за МОНДО.

Фудбал 04.08.2016 | 14:30
Саша Илић: Не могу све сам, треба ми помоћ!
Кад је тешко - убацуј у игру Сашу Илића! Тако је било претходних сезона у Партизану. Али, ни времешни капитен Партизана не може све сам.

Саша Илић признаје да му није лако после очајног старта сезоне, али је свестан да од кукања нема никакве користи.

У разговору са нашим колегом колумнистом Небојшом Петровићем два дана после краха у Крушевцу, подсећа да је  навикао на турбулентне периоде током каријере:

"Изузетно тешка ситуација. Нико од нас није очекивао да ћемо тако брзо завршити европску авантуру и да ћемо у прва два кола освојити само бод. То је шок који оставља последице и треба нам време да се вратимо у нормалу. Једно је сигурно, Партизан је довољно јак клуб да превазиђе све проблеме и да крене да побеђује. Само серија добрих резултата баца у заборав све ружне догађаје из претходног периода", каже легенда Партизана.

Када наиђу тешки тренуци, млади играчи обично гледају у старије. Директно у очи. Као да у њима траже  путоказ за излаз из тунела.

"Ја пробам, тражим начин да их тргнем, али то је компликовано. Нисам нека особа која сама може да их гура напред. Треба ми помоћ. И ја често потонем јер веома емотивно доживљавам сваки неуспех. Верујте, много ми је тешко. Једино што за разлику од њих мени није први пут да пролазим кроз овакве ситуације. Увек је рецепт био исти. Главу горе и што пре прва победа. Све после тога долази на своје место. Партизан мора да стане на ноге".

Ко је крив? У српском фудбалу не постоји дилема. Рачун се испоставља увек на исту адресу.

"Далеко од тога да је Иван Томић једини кривац. Али код нас је тако. Некако је нормално да тренер испашта због лоших резултата. Лакше је сменити једног човека, него 30 играча. Можда нам је и потребна нека промена. Било шта само да се покренемо из летаргије. Имам осећај да ћемо већ против Војводине заиграти добро и победити. После ће све бити лакше".

Прва велика утакмица у овој сезони. Једна од ретких у домаћем првенству. Да је више дербија, било би и више асова попут Саше Илића. Само дуели пуни интезитета, маме публику, стварају јунаке и одређују идоле.

Легенда Хумске диже обе руке за Регионалну лигу:

"Свакако бих волео да се пројекат реализује. Знам да он вуче са собом разне перипетије јер навијачи не желе сусрете са клубовима из бивших република. За мене нема дилеме. Пратио сам лигу у старој Југи и одговорно тврдим да је била међу пет најквалитетнијих у Европи. Све је врвело од ведета и мајстора  фудбала. Нема сумње да би такво такмичење подигло квалитет фудбала. Клубови би били магнет за играче звучних имена и све би попримило једну другу слику. Што се мене тиче, апсолутно сам за Регионалну лигу". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар