Какво Олимпијско село, Американци смештени на крузеру!

Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава тријумфовала је на пет од последњих шест олимпијских турнира.

Кошарка 04.08.2016 | 11:45
Какво Олимпијско село, Американци смештени на крузеру!
Укупно су до сада наступили на 17 Олимпијских игара и имају невероватан учинак – 14 злата, једно сребро и две бронзе.

Американци доминирају у овом спорту већ деценијама, а 1996. године у Атланти почели су једну поприлично необичну традицију.

Од Игара на којима су били домаћини не одседају у Олимпијском селу, већ су током турнира смештени на броду. Уколико то није могуће, одлучују се за хотеле ван села. Ове године домаћин ће бити луксузни крузер „Сребрни облак“ (Силвер Цлоуд) који је оцењен са шест звездица.

Обе селекције САД изнајмљују крузер за који путници издвајају и по 10.000 фунти недељно, а он је са Медитерана, преко Атлантика, стигао до луке у Рио де Жанеиру где је усидрен.

Американци ће се укрцати 3. августа, два дана пре отварања Игара.

Крег Милер, портпарол кошаркашке селекције, истакао је да је овај ритуал покренут због боље припреме играча.

„Нећемо одсести у Олимпијском селу јер не верујемо да је то најбољи начин да се припремимо за такмичење. Такође, играчи су имали изузетно дугу сезону и желе да проведу више времена са својим породицама“, рекао је Милер.

Луксузни брод саграђен је 1994. године, реновиран 2013, тежак је 16.800 тона и може да прихвати 296 путника, уз 222 члана посаде (укључујући и запослене у угоститељским објектима). Поседује велики број ресторана, казино, теретану, спа центре, бутике, базене...

Од 1992. године и Олимпијских игара у Барселони кошаркаши су одвојени од осталих спортиста – у Атини 2004. су боравили на брод ’Квин Мери ИИ’ (Qуеен Марy ИИ), док су у Пекингу и Лондону одсели у луксузним хотелима високе безбедности.

„Наши играчи су веома популарни, а ми желимо више од обезбеђења које нам је додели организатор. Радимо све како бисмо заштитили наше спортисте“, рекао је Џери Колађело, шеф америчког тима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар