Докле ћемо стићи бутмирском барком?

Куд пловимо бутмирском Барком, зашто се све на крају завршава у кафани и како се неки и у ресторану понашају као у кафани... и успут нас легално пљачкају.

Босна и Херцеговина 02.08.2016 | 08:02
Докле ћемо стићи бутмирском барком?
Поново смо свједочили ономе што одавно знамо: у Босни и Херцеговини власт не станује у институцијама, већ у рукама партијских моћника. Све у овој земљи је подређено вољи неколицине људи, који ту вољу дистрибуишу преко својих партијских и породично-тајкунских кланова. И раде шта им је воља.

Кад нешто хоће, онда и ураде. Кад неће, онда се тобож' свађају и међусобно гађају националистичким ћорцима.

Бутмирски састанак посљедњи је у низу доказа да су овој земљи одавно одзвонила посљедња звона. Или, боље речено, одзвонило је њеним грађанима. Ако се не пробуде из стања обамрлости и не покажу бахатим властодршцима да су живи.

"Све може бити боље, али овако је како јесте",  мудро је по изласку из мотела "Барка" закључио Бакир. Још само да се сјетио да без хране нема исхране.

"Зато што се све завршава у кафани", добацио је лакташки шаљивџија.

Ко ће се још сутра сјећати уцјена и пријетњи које су протеклих седмица и мјесеци упућивали једни другима?

Избори се примичу и треба пара. А пара без ММФ-а нема. Ваља успут показати и европејско лице и ускладити ставове о механизму координације. Све у једном даху. Јер – прије избора ваља отићи и на одмор.

Институције без партијске помоћи нису у стању да било шта ураде, јер људи који у њима сједе не служе држави и закону, нити одговарају грађанима. Божанства којима они служе сједе у партијским централама.

Стара маћеха Европа у лику Вигемарка саслуживала је у овом посмртном опијелу које су одржали Додик и Изетбеговић, уз саслужење Звиздића, Новалића и СНСД-ове првосвештенице Жељке Цвијановић.

Човић, који је врло добро упућен у све закулисне радње, гле чуда – не слаже се са споразумом. Опозиција у Федерацији тврди да су Бакир и СДА капитулирали пред Додиком.

И опозиција, као и грађани Републике Српске, навикли су на стална задуживања. Зато се, ваљда, први озбиљно и не боре за власт, а други не траже промјене. У пет дека је и стање у већем бе-ха ентитету.

Зачудо, нико се није позабавио менијем недјељног ручка у бутмирској "Барци". А нисам сигуран ни да је Вигемарк потегао из свог џепа да то све плати. Безбели, сиротиња ће опет одвојити од својих полугладних уста да би пресита утолила глад.

Извор: Истинито

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

марио

02.08.2016 06:22

А јест се Вигемарк потросио?! Дотицну господу политицки нетралисати и многи проблеми би били рјесени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бум бум

02.08.2016 06:25

Морем плови једна мала барка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук са вуцијака

02.08.2016 06:46

Ста ли је све милутин дао или поклонио бакиру да му овај прихвати овај споразум.кад се узме да га вредја годинама и њега и његов народ.мислим да је сад вец продано пола рс и обецани многи уступци па тако драги моји градјани пакујте кофере јер као и много пута до сада код манипулатора додика је за оцекивати сваста па и цињеница да је у његовој глави побједила проклетост над разумом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир И.

02.08.2016 06:58

Задовољан сам како мој друг Миле пљачка РС. Боље то неби ни Силајџић учинио да смо га тамо турили. Наравно, дао сам му додатне инструкције да крене брже да пљачка и свакако обећао сам му азил код мог друга Величанственог Ердогана. Уопче нисам задовољан како се ваша премијерка облачи. Требало је то да буде мало елегантније и суптилније. На то сам ставио тешку примједбу господину Милету. Надам се да ће се моја примједба знати итетако уважити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

балкан је то-а даје тито

02.08.2016 07:03

Јадна је дрзава која се у кафани прави а јос јаднији народ који то такозваним водјама дозвољава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

02.08.2016 10:55

Све је до људи који су за средњег вијека и козе, краве и овце.

Name

Таксират

02.08.2016 13:21

Кад нас брод тоне, тоне...

ОДГОВОРИТЕ