Ево шта "Аутопутеви" остављају иза себе

Угљеша Улетиловић из села Друговићи, које се налази између Лакташа и Прњавора, тврди како му је градња аутопута кроз село донијела велике проблеме.

Република Српска 01.08.2016 | 19:25
Ево шта "Аутопутеви" остављају иза себе
Језеро које је остало иза извођача радова, сада му блокира прилаз кући и имању. Тврди да је извођачу радова омогућио несметан прилаз градилишту преко његовог имања уз договор да му штета буде санирана. Обећана му је градња насипа, али то се није десило.

Угљеша Улетиловић тврди да је с извођачем радова "Нискоградњом" потписао и уговор, а и да су му из ове фирме обећали скоро ријешавање проблема, али да на испуњење обећања више не може да чека.

У јавном предузећу "Аутопутеви Републике Српске" обећали су нам да ће детаљно одговорити на питања која смо им у вези са овим случајем послали, након што прикупе све релевантне информације са терена од извођача радова и Надзорног одбора. То се до краја радног времена није догодило.

У међувремену сазнајемо да су се "Аутопутевима" у јулу мјесецу писмено обраћали још неки мјештани села Друговић, који тврде да је парцелизација аутопута Бањалука-Добој направила велике проблеме овом селу чији су поједини дијелови, како тврде у писму, остали у потпуности одсјечени, без путне комуникације са остатком села и општине.