Да ли је бољи мушки или женски оргазам?

На основу истраживања које је спровео часопис "Цосмополитан", доказано је да је мушкарцима много боље у кревету када достигну врхунац.

Занимљивости 01.08.2016 | 16:01
Да ли је бољи мушки или женски оргазам?
Међутим, поставља се питање који би пол “победио” уколико се гледа квалитет, а не квантитет.

Што се тиче дужине оргазма, он код мушкараца траје између 3 и 10 секунди, док код жена може да траје и преко 20 секунди.

Учесталост оргазама такође се може повезати са сексуалном оријентацијом, барем уколико сте женско.

Док бисексуални и геј мушкарци имају у просеку исти број оргазама као и њихове хетеросексуалне “колеге”, лезбијке и бисексуалне жене доживљавају чак 12 одсто више оргазама од хетеросексуалних жена.

То се можда може повезати и дужином трајања односа.

Однос лезбијских парова траје у просеку око 30 до 40 минута у поређењу са хетеросексуалним паровима чији однос траје између 15 и 30 минута.

Интересантно је и то да је мождана активност код мушкараца и жена током оргазма веома слична, упркос чињеници да се обрасци који се односе на узбуђење разликују код полова.

Поред тога, и мушкарци и жене ослобађају хормон умора и спавања пролактин након оргазма, а он се ослобађа у четири пута већој количини након секса са партнером него након мастурбације.

Што се јачине оргазма тиче, он зависи од особе до особе. Најбољи начин да се његов интензитет повећа је да појединац упозна своје тело, потребе и емоције.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кумиц

01.08.2016 14:55

Ја знам даје бољи онај кога има јесте глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца

01.08.2016 18:49

Ста је то оргазам и цему слузи?

ОДГОВОРИТЕ