Да ли је ово највећа гужва на базену?

По фотографијама које су недавно објављене у светским медијима, рекло би се да у воденом парку "Мртво море" у кинеској провинцији Сечуан има више људи него воде.

Занимљивости 01.08.2016 | 15:57
Да ли је ово највећа гужва на базену?
Кинези су и ове године спас од врућина потражили у једном од највећих аква-паркова у земљи, али је због великих гужви једва било могуће померати се.

Температуре у региону се већ неколико дана се спуштају испод 40 степени Целзијусових, па не чуди што је на хиљаде људи одлучило да се опреми гумама за пливање и ускочи у воду.
Фотографије препуних базена ускоро су се нашле и на друштвеним мрежама, а многи корисници запитали су се колико је безбедно налазити се у базену у чија је вода највероватније увелико загађена.

Могуће је да овај проблем није тако велики као што се чини, с обзиром на то да у састав воде улазе соли из околних регија, укључујући 43 различита минерала и мокроелемента.
Због салинитета од 22 процента, посетиоци слободно пливају на површини базена, баш као што би то био случај када би се нашли у Мртвом мору на Блиском истоку.

Каква ове гужве изгледају уживо, можете видети на приложеном снимку:


Б 92
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар