"Ислам вам дозвољава робиње и секс с њима"

За Али Хамуда, имама из џамије у Кардифу у Енглеској, се сумња да радикализује младе дечаке пре њиховог пута у Сирију, где одлазе како би се придружили Исламској држави.

Свијет 01.08.2016 | 07:26
"Ислам вам дозвољава робиње и секс с њима"
Две године након што су тзв. "Кардифски џихадисти", који су присуствовали његовим проповедима отишли у Сирију 2014. године, Хамуда и даље проповеда у истој џамији.

Алијеве ванредне проповеди у Ал Манар џамији тајно је снимио један репортер. У једном делу снимљеног материјала, Хамуда објашњава поруке пропрока Мухамеда, али је у проповед убацио и своје тумачење. Он каже да ће се десити Судњи дан, кад робиња буде родила дете свом господару.
 
Хамуда наглашава: "Пре судњег дана ће се десити много ратова, а због њих ће много жена да буде заробљено, а у исламу вам је дозвољено да имате сексуалне односе са својом робињом, а и са женом".

Хамуда, који је рођен у Палестини, али је одрастао у УК, ниједном није споменуо да је ропство забрањено у исламу и да је илегално у Великој Британији.

Тајни новинар, Ризван Сијед, који је успео кришом да сними проповеди имама Хамуда, каже да је у џамији пронашао и бројну екстремистичку литературу.

"Видео сам књиге које се залажу за брутално насиље, сексизам, хомофобију, смртну казну, силовање и многе друге грозоте", наводи Сијед.

Ал Манар џамија је доста често била домаћин многих екстремистичких проповедника, међутим и даље негирају било какву повезаност са радикализмом.

До 2013. године, Хамуди је било дозвољено да проповеда за време ручка у једној школи у Кардифу, где је један од тројице тзв. "Кардифских џихадиста" похађао наставу. Он је говорио о томе како је музика манипулативна и да у исламу није дозвољено мешање мушкараца и жена.

Један од најпознатијих британских имама, Шахида Раза, истиче како ропство уништава достојанство људи, да је против закона ислама и да само присталице Исламске државе тврде да је оно дозвољено

"Ислам је дошао на овај свет, кад је ропство постојало, али временом, оно је забрањено законом и доведено до краја", истиче Раза.

Како наводе истакнуте личности из исламске заједнице у Кардифу, Хамуда има репутацију изузетно екстремног човека и није добродошао у већини џамија у региону.

"Хамуда је контроверзна личност и није добродошао у већини џамија и то не само у Кардифу, већ у целом Велсу. Сви се дистанцирају од њега и његовог радикализма - рекао је Мухамед Сарул, један од истакнутих чланова исламске заједнице у Великој Британији."

Када је Хамуда протекле недеље суочен са људима из "Хардцасх"-а, независне телевизијске компаније која је снимила његове проповеди, он се бранио како су снимци намештени и да су његове речи извучене из контекста и да он осуђује идеологију и акције тзв. Исламске државе.

На питање да ли је радикализован, Хамуда је рекао: "Да јесам, већ бих одавно био затворен, а то очигледно није истина".

Након суочавања са људима из телевизије, Хамуда је следеће недеље током своје проповеди говорио против Исламске државе.

Извор: Даилy маил
Фото: АлМанарЦентреЦардифф/yоутубе

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Муyт

01.08.2016 05:35

Ста нам раде од лијепе вјере...проклети били

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјенерал

01.08.2016 06:51

А бас вам је лијепа вера...

Name

ре дјенерал

01.08.2016 07:09

А ти месас екавицу и ијекавицу.Ниси свој територијални идентитет јос пронасао,ниста необицно од таквих дјенерала.

Name

Ре дјенерал

01.08.2016 07:10

У сваком житу кукоља има... Ти дјенерале боље размисљај о "зилотима"

Name

ја

01.08.2016 07:24

дјенерале свака је вјера лијепа,ко дрзи до ње и постује је а у свакој има фанатика као ст је овај горе.Такве треба одмах стрељати не судити.

Name

за дјенерала

01.08.2016 07:25

Звуци смијесно кад погани људи коменарису о нецему да ли је несто лијепо или није.

Name

Михаило Микиц

01.08.2016 05:50

Муслимане религија уци да буду превртљиви и народ са висе лица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Михаила

01.08.2016 06:31

Професоре,ниста у задње вријеме да паметно написес,изгледа да ти је мозак излапио.

Name

Хамдија

01.08.2016 06:34

А тебе да будеш идиот!

Name

Ре.Микиц

01.08.2016 16:49

Битно је да ти увијек имас негативне коментаре о Муслиманима и Католицима идиоте.

Name

црна гуја

01.08.2016 06:37

Будала И криви дрва никад доста ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А који то ислам

01.08.2016 07:46

Бас ме интересује, ја нигде то нисам цитао знам да Посланик се против таквих боријо и мако робове. Али ово су спијуни који имају задатак да упрљају Ислам исто као Сто то раде са Православном вером и говоре Католицка је права а православна не. Али назалост ви Срби се у свему радујете сто писе протов Муслимана док Русија све ради да њима да Буде у добрим односимс јел су видели ста хим је запад урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре миХајло

01.08.2016 09:19

Јеси ли конацно урадио ДНК да видимо да ли имас орјенталних гена

Name

Кобац

01.08.2016 15:17

Нај чистија и по љуско здравље злата вриједи прочитај шта о тој вјери па онда причај

ОДГОВОРИТЕ