Јокићу најмања плата, а Денвер хоће да гради игру око њега?! Нема смисла то...!

Док нам из НБА лиге сваког дана стижу информације у којима сазнајемо да су просечни кошаркаши добили вишемилионске уговоре, један од најбољих "рукија" из прошле сезоне Никола Јокић ће у свом Денверу зарадити скромних 1.358.500 долара.

Кошарка 16.08.2016 | 16:15
Јокићу најмања плата, а Денвер хоће да гради игру око њега?! Нема смисла то...!
"Мислим да можемо да градимо тим око Јокића".

Ово је био одговор сјајног тренера Денвера Мајкла Малоуна на питање новинара какви су планови са српским центром Николом Јокићем у новој сезони НБА лиге. Момак из Сомбора је импресионариао у својој "руки" сезони и просечно бележио 10 поена и 7 скокова уз 2,4 асистенције, а помињало се и да би могао да буде трејдован у Клиперсе...

Денвер је одбио "дил" у који је био укључен и Блејк Грифин, а судећи по партијама које је пружио и на квалификационом олимпијском турниру у Београду, а надамо се да ће и у Рију, Николу Јокића чека много већа просечна минутажа него прошле сезоне.

Међутим, његове партије неће бити праћене и новцем који добија. Биће много боље...

Сведоци смо свакодневних вести из НБА лиге, у којој је "подигнут селери кеп", након које се навијачи у чуду "хватају за главу" када виде колики новац добијају просечни кошаркаши. Многи од њих су добили уговоре који нису у складу са њиховим могућностима, али је тржиште у овом тренутку тако.

Никола Јокић ће, упркос тврдњама Мајкла Малоуна о "грађењу игре око њега", бити најмање плаћени кошаркаш Денвер Нагетса у наредној сезони са платом од 1.358.500 долара.

Он је прошлог лета са Денвером потписао трогодишњи уговор вредан око 4 милиона долара, а по свему судећи Денвер му неће понудити нови пре истека актуелног, па ће чак 14 његових саиграча добити више новца од њега у сезони 2016/17.

Далеко најплаћенији је Данило Галинари са платом од 15 милиона долара, док су преко десет пребацили и Кенет Фарид (12) и Вилсон Чендлер (11.2). Дарел Артур ће зарадити 8 милиона долара, Џамир Нелсон 4.5, а Вил Бартон и Мајк Милер по 3.5. "Софмор" Емануел Мудијеј и "руки" Џамал Мареј ће зарадити 3.2, док су испод два милиона шесторица кошаркаша.

Хуанчо Хернангомез и Јусуф Нуркић ће добити по 1.9 милиона, Жофри Ловерњ 1.7 (није му загарантован уговор док не одигра меч у сезони), а Гери Херис и Малик Бизли по 1.6 милиона долара.

И тек онда следи Никола Јокић са 1.3 милиона долара, што је тек 305. плата у НБА лиги.

Заслужено или не, такав му је уговор....

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар