Километарске колоне на путевима у региону

Километарске колоне од јутрос су на ауто-путевима и на граничним прелазима у Хрватској.

Регион 30.07.2016 | 12:20
Километарске колоне на путевима у региону
Пред наплатном станицом Лучко на ауто-путу Загреб-Карловац-Сплит колона је дуга око пет километара из правца Јанкомира, а из правца Бузина око један и по километар, јавио је Хрватски ауто-клуб.

Шест километара дуга је колона на излазу из Хрватске пред граничним прелазом Бајаково, а девет километара на ауто-путу Загреб-Горичан пред наплатом Света Хелена према Загребу.

Повремени су застоји на ауто-путевима између Босиљева два и тунела Свети Рок према мору, Загреб-Мацељ пред наплатном станицом Запрешић, Загреб-Горичан према Загребу, те Ријека-Загреб пред наплатном станицом Оштровица према Крку.

Застоја има на Јадранској магистрали на прилазима туристичким центрима.

Због појачаног саобраћаја повремено се успорено вози на ауто-путу Задар-Сплит-Плоче, Ријека-Загреб, Истарским ипсилоном, Крчком мосту, те магистралним путевима између Загреба и Карловца и Крк-Башка-Шмрика.

У случају већег застоја и блокаде саобраћаја, предузеће "Хрватску ауто-путеви" дијелиће путницима флаше воде на улазу Лучко, Света Хелена, Рупа и Свети Рок. Припремљено је 20.000 флашица воде.

Због доласка руског предсједника Владимира Путина у Словенију данас се очекују велике потешкоће у саобраћају на подручју Љубљане и сјеверне Словеније, те на ауто-путу Загреб-Горичан, загребачкој обилазници и ауто-пути Рупа-Ријека. Тешкоће у саобраћају биће додатне и због шпице туристичке сезоне.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар