Припреме за ОИ: Богдановићева и српска лекција Французима!

Пукла стотка у Кордоби! Бек Фенербахчеа убацио 29 поена, Србија у другом колу игра против Аргентине!

Кошарка 30.07.2016 | 11:45
Припреме за ОИ: Богдановићева и српска лекција Французима!
Српским кошаркашким Орловима изгледа да прија клима у Јужној Америци у ово доба године и ако је судити по првом мечу на турниру Супер 4 у аргентинској Кордоби, чекају нас дани среће на Олимпијским играма. Екипа Александра Ђорђевића на премијери у Кордоби савладала је стара знанце, Французе са 105:88 (25:22, 25:22, 32:24, 23:20).

Није, додуше, ова утакмица могла да буде потпуно реално мерило стања обе екипе, јер се у већем делу меча није баш обраћала пажња на игру у одбрани. Ипак, овако убедљива победа увек прија, поготово ако се зна да је Француска један од ривала Србије на олимпијском турниру.

Ваља, ипак, напоменути и да у екипи Француске није било најбољег играча Тонија Паркера који је славио рођење сина.

Како то обично бива у последње време у дуелима са Триколорима, најрасположенији за игру у тиму Србије био је Богдан Богдановић који је сипао тројке из свих позиција. Он је утакмицу завршио са 29 поена. Мирослав Радуљица убацио је 18, Никола Јокић 14, а Милан Мачван 14 поена.

Руди Гобер убацио је 16 поена за Триколоре, а два мање постигао је најбољи играч Евролиге прошле сезоне Нандо де Коло.

Само у првој четвртини селекција Венсана Колеа је била бољи ривал. Имали су Французи у том периоду и двоцифрену предност. Међутим, све се променило када су Богдановић, Никола Јокић и Мирослав Радуљица почели да погађају, а Милош Теодосић сјајно је разиграо екипу.

Све у свему, селектор Александар Ђорђевић може да буде задовољан у великој мери начином на који је екипа одиграла ову утакмицу и како се адаптирала на пут преко “пола света“.

Неће сада, додуше, Орлови имати времена да одмарају јер их већ сутра очекује дуел другог кола на турниру у Кордоби, а ривал ће им бити селекција Аргентине. Та утакмица почиње у недељу у два сата ујутру по средњеевропском времену.

У последњем трећем колу очекује нас велики дерби, дуел Србије и Хрватске.

Кошаркашки Олимпијски турнир у Рио де Жанеиру почиње 6. августа, а у првом колу А групе репрезентација Србије игра против Венецуеле. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар