Филиповић: Да докажемо на ОИ колико вриједимо!

Репрезентативац Србије пред полазак у Рио рекао да "делфини" имају права да се надају злату, иако је у ватерполу "највећа конкуренција" што се тиче тимских спортова.

Остали спортови 31.07.2016 | 22:45
Филиповић: Да докажемо на ОИ колико вриједимо!
Српски ватерполисти, заједно са највећим делом наше експедиције, у суботу лете у Рио де Жанеиро на Олимпијске игре.

Тим поводом је након последњег тренинга у Београду уприличен сусрет са представницима медија, а ево шта је том приликом рекао један од најбољих ватерполиста света Филип Филиповић.

"Освежили смо се мало после припрема и интензитета који је до пре пар дана био ударнички. Сваки олимпијац који крене пут Рија мора да сања или макар да се нада најсјајнијем одличју. Ми нисмо изузетак, поготово што с обзиром на резултате остварене у претходном периоду имамо права на оптимизам", рекао је Филиповић.

Србија је актуелни светски и европски првак, пошто је ове године други пут одбранила титулу. Ипак, након тријумфа у Сеулу 1988. и распада СФР Југославије коју годину касније, немамо ниједно олимпијско злато.

Као СР Југославија били смо трећи у Сиднеју 2000, као Србија и Црна Гора други у Атини 2004, а репрезентација самосталне Србије освојила је бронзу у Пекингу 2008. и Лондону 2012, оба пута савладавши Црну Гору.

"Делфини" су одавно навикнути на максимална очекивања јавности, а Филиповић истиче да је у овој ситуацији притисак још већи него иначе.

"Волели бисмо да одемо на ОИ без притиска, али то је немогуће. Сви од нас очекују злато, а подсетићу вас да је највећа конкуренција у тимским спортовима у Рију управо у ватерполу, јер за медаље конкурише осам екипа".

"Мислим да нас сви остали проглашавају за прве фаворите само да би нам отежали, али, ето... С обзиром на важност турнира, мислим да нисмо баш толики фаворити у односу на остале, а наравно да ћемо се трудити да у току турнира дижемо игру и докажемо, пре свега себи, колико вредимо и да овај ватерполо који играмо последњих година није случајно најбољи на планети", додао је убојити бек.

Милош Ћук је нешто више од 12 сати пред полазак рекао како се осећа.

"Што се мене тиче, у питању је само нестрпљење. Само да кренемо, да стигнемо, да се сместимо и да то почне".

Он је казао да ће Србији бити теже самим тим што је најуспешнија селекција на свету последњих година.

"Не можеш да будеш шампион ако не знаш да се носиш са притиском. То што смо фаворити значи да ће нам бити теже и да ће сви хтети нас да победе. Али, ако хоћемо да будемо најбољи, онда морамо да будемо најбољи у свему".

Ћук није могао да оцени шта би био успех, а шта неуспех за српски тим.

"Бићу искрен, трудим се да уопште не размишљам о тим стварима. За мене је успех најсјајније одличје, поготово после свега што је било после нас, али не могу да кажем да је (нека друга) медаља са ОИ неуспех".

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар