"Навијачи, не брините због зика вируса, дођите у Рио"!

Ризик од вируса Зика на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру је “мали и може да се поднесе”, наводе из Светске здравствене организације.

Остали спортови 31.07.2016 | 20:45
"Навијачи, не брините због зика вируса, дођите у Рио"!
Упркос великој забринутости због вируса зика, очекује се да скоро пола милиона туриста посети Бразил током Игара, највише из Сједињених Америчких Држава.

Иако је остало мање од трећина улазница које нису продате, многи спортисти, такмичари и потенцијални посетиоци изразили су забринутост да би Олимпијске игре могле да буду огроман извор заразе вирусом широм планете.

Бразил је највише погођен овом болешћу, али председница Светске здравствене организације Маргарет Чан, која ће посетити Рио, уверила је навијаче да је ризик минималан, уколико се предузму потребне мере.

“Осећамо да је ризик од заразе зика вирусом на ниском нивоу за појединце и са тиме можемо да се носимо”, изјавила је Чан.

Она је додала да свакако мора да постоји превенција.

“Докле год појединци воде рачуна и предузимају заштитне мере, укључујући и средство за одбијање комараца и ношење одеће да би избегли уједе, проблема неће бити”, додала је.

Кровна здравствена организације врши истраживања болести и могућности да се зараза прошири Бразилом. Тренутно постоји вакцина за вирус који се најћешће преноси убодом комарца.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар