И Златорог одустао од АБА лиге!

Кошаркашки вицешампион Словеније Златорог саопштио је да следеће сезоне неће играти у Јадранској лиги због недостатка новца.

Кошарка 30.07.2016 | 10:45
И Златорог одустао од АБА лиге!
Златорог је добио позив да учествује у лиги када су Олимпија и Хелиос одустали, а у петак је саопштио да је после анализе буџета одустао од учешћа јер не би могао достојно да се такмичи против тимова "чије су финансијске могућности много веће" од њихових.

"Пре него што смо донели коначну одлуку, обратили смо се нашем главном спонзору, Пивоварни Лашко, али пошто смо са њима већ потписали чврст, дугорочни и за словеначке услове свакако импресиван уговор до 2018., нисмо могли да добијемо додатна средства", наводи се у саопштењу.

Управа је навела да је размишљала да се ипак упусти у регионално такмичењ, али да је на крају одлучила да се посвети развоју и промоцији младих играча кроз домаћатакмичења.

"Управа клуба се нада да ће добар рад резултирати додатним средствима и да ћемо моћи да играмо АБА лигу у наредним сезонама", наводи се у саопштењу.

Применом националног коефицијента, следеће државе за пријем нових клубова у регионалној лиги су Босна и Херцеговина и Македонија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар