Мићић занемарује интерес грађана

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Златко Максимовић оцијенио је данас да градоначелник Бијељине Мићо Мићић намјерним опструисањем ребаланса градског буџета онемогућава кориштење милион КМ из Фонда солидарности Републике Српске намијењен за експропријацију земљишта уз рјечицу Јању, што је дио пројеката одбране Семберије од поплава.

Република Српска 29.07.2016 | 16:02
Мићић занемарује интерес грађана
"Мићић свјесно, зарад политичких интереса, жртвује интересе народа", рекао је Максимовић на конференцији за новинаре у Покрету "Успјешна Српска", чији је члан.

Према његовим ријечима, посљедица тога је онемогућавање кориштења 10 милиона КМ директних улагања у капиталне инвестиције за одбрану Бијељине од поплава.

"Посљедица оваквог Мићићевог дјеловања је да није оперативно пет милиона КМ које је Влада Српске још 2014. године обезбиједила за грађевинске радове на утврђивању корита рјечице Јање, зато што експропријација земље није завршена, иако је 2014. године Бијељина поплављена управо из тог правца", рекао је Максимовић и додао да "због опструкције градоначелника није оперативно ни пет милиона КМ од Свјетске банке".

Максимовић је назвао лошом и лицемјерном политику коју у посљедње вријеме води Мићић и њему блиски људи у Бијељини, уз оцјену да је њихов циљ задовољење само личних и интереса СДС, странке којој припадају.

"Интереси грађана су потпуно занемарени и то је одавно прешло границе бесмисленог и непримјерног", оцијенио је Максимовић.

Као примјер те небриге, он је навео и оглушавање Мићића на препоруку струке да се у приоритете при изградњи насипа на ријеци Дрини уврсти и локација "Орлово поље", као највећа поплавна пријетња за становништво Семберије.

Максимовић је оцијенио да се и у овом случају Мићић води искључиво ускостраначким интересима, иако је изградња дринског насипа изузетно важан пројекат за Семберију из којег се морају искључити политика и лични интереси.

"Добро је да ова градска власт неће још дуго трајати, најдуже три мјесеца, а ја обећавам да ће нова градска власт од октобра сигурно и веома брзо заштитити Семберију од поплава и нећу допустити да нечији политички или лични интерес надвлада интерес народа", рекао је Максимовић, који је и кандидат за градоначелника Бијељине.

Он је одбацио и тврдње градске власти да Скупштина града, у којој је СДС у мају изгубио већину, успорава развој индустријске зоне у Бијељини и назвао обманама и "причама за камеру" њихове најаве о наводним бројним заинтересованим инвеститорима.

Максимовић је подсјетио да се ова индустријска зона покушава развити протеклих 10 година.

"Нико не смије због политике да чека било које радно мјесто", истакао је Максимовић и најавио да ће лично помоћи сваком заинтересованом за инвестирање у Бијељину, уз оцјену да је отварање радних мјеста најсигурнија инвестиција.

(СРНА)