Баби монструму пет година за чедоморство

Окружно тужилаштво Добој понудиће споразум о признању кривице Војкани Богојевић (53) из Трњана, оптуженој за убиство двије бебе које је родила њена ментално заостала кћерка Сања (26), и петогодишњу затворску казну за ово кривично дјело, окарактерисано као тешко убиство.

Република Српска 29.07.2016 | 12:46
Баби монструму пет година за чедоморство
Ову информацију није потврдио, али ни демантовао Војканин бранилац по службеној дужности Бранко Ристић, него је навео да "има ту неких елемената", те додао да је из техничких разлога одгођено рочиште пред Окружним судом Добој, које је требало да буде одржано 25. јула, јер "није било могуће спровођење одређних радњи".

Према незваничним информацијама, управо на том рочишту је требало да буде разматран споразум о признању кривице, а с обзиром на то да слиједи љетна пауза у раду овдашњих правосудних институција, он би на ред могао доћи тек почетком септембра, када је заказан наставак суђења Богојевићевој.

На основу споразума о признању кривице раније је за обљубу над немоћним лицем на трогодишњу казну затвора осуђен Сањин рођак Раде Богојевић (54), отац једне од три бебе које је она родила, док је за исто кривично дјело на казну затвора у трајању од шест мјесеци осуђен Жарко Цвијетић из Скугрића, код Модриче.

Наводно је споразум нуђен и Виду Јанковићу из Дугог Поља, општина Модрича, који је такође оптужен за обљубу над немоћним лицем, али он није пристао на предвиђену казну.

Сви они су годинама имали сексуалне односе са дјевојком, која је у периоду од 2011. до 2015. године родила три бебе, двије је убила њена мајка, коју јавност већ зове "баба монструм", и њихова тијела су пронађена, а једној је она пресудила, али тијело није нађено.

Идентитет оца друге бебе остао је непознат јавности, али је према незваничним информацијама ДНК налаз показао сродничку везу потенцијалног оца бебе с мајком, односно Сањом.

ДНК анализи био је подвргнут и Сањин отац Миливоје, који се највише противио њеном измјештању из породице у установу, али је налаз био негативан и тиме је отклоњена сумња да је дјевојка жртва инцеста.

Према тврдњи мјештана Трњана, Сања је "жртва својих заосталих родитеља, који су је подводили мушкарцима и за то можда и узимали новац, и пуштали је да сама, иако је ментално заостала, одлази и долази кући када жели".

Војкана и Раде Богојевић, те Жарко Цвијетић и Вид Јанковић ухапшени су 25. јануара, суђење им је почело 16. јуна, а одлуком поступајућег судије јавност је искључена током цијелог поступка.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

29.07.2016 11:52

Пуцај одмах,јбш бабу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

29.07.2016 14:14

Пет година за три млада зивота... јефтино, нама ста.

ОДГОВОРИТЕ