Позивао муслимане да униште Француску

Агенција Исламске државе Амак објавила је видео на којем један од нападача на цркву у северној Француској позива све муслимане да униште ову земљу.

Свијет 29.07.2016 | 08:46
Позивао муслимане да униште Француску
На снимку који је раније снимљен, Абдел-Малик Набир Птижан, који је идентификован као један од двојице мушкараца који су убили свештеника пре него што их је усмртила полиција, обраћа се директно председнику Франсоа Оланду и премијеру Мануелу Валсу, јавио је Ројтерс.

"Времена су се променила. Патићете на исти начин на који пате наша браћа и сестре. Ми ћемо уништити вашу земљу", каже на снимку човек за кога агенција Амак тврди да је Птижан.

"Браћо, изађите са ножем, шта год да је потребно, нападајте их, убијајте их масовно", позива он муслимане да нападају савезнике снага међународне коалиције која се у Сирији бори против ИС.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сарајлија

29.07.2016 07:33

Недао Бог кад би га послушало 0,01% муслимана свијета...овакви људи испраног мозга су у служби политика које завађају и држе подгријану атмосферу у свијету.Ја као Муслиман и Бошњак не мислим зло нити једном човјеку на свијету а камоли неком французу.Овакве ставове и изјаве само помрачен ум може изрећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

29.07.2016 11:44

Заиграла мецка и у њиховом двористу.Не радујем се ни једној зртви али нека се запитају колико су они нанијели зла другим дрзавама.

Name

Лудило

29.07.2016 09:02

Проблем је да се људи дрзе годинама без судјења. То су узасни стресови, дубоко сиромаство јер им не дозвољавају да раде. Онда само слусате ста је једна страна рекла и урадила. Нити ријеци о батинањима француских зандара, расних закона о Муслиманима који су на снази годинама.

ОДГОВОРИТЕ