Разјарени адолесцент – кад Верстапен залупи врата моћном Ферарију!

„Што се тиче моје борбе с Кимијем Рајконеном, само сам бранио своју позицију. Нема ту ништа спорно, а још мање за љутњу“, категоричан је Макс Верстапен.

Остали спортови 31.07.2016 | 12:15
Разјарени адолесцент – кад Верстапен залупи врата моћном Ферарију!
Када се разјари адолесцентски дух попут Верстапеновог онда нема места за љутњу, макар она потицала и од искусног возача као што је то Кими Рајконен. Њих двојица су зачинили Велику награду Мађарске, па је дуел између Ферарија и Ред Була постао главна тема након што су мотори болида погашени, а сама трка завршена. Заправо, Рајконен је губитник, па има право и да се љути што је у својим изјавама и показао. Верстапен ипак као млађи не попушта и оштро демантује колегу у црвеном комбинезону.

„Што се тиће моје борбе са Кимијем Рајконеном, само сам бранио своју позицију. Онда сам после првог пит стопа заглавио иза неколико болида, и то је био крај моје трке. Таква је Мађарска, али је сигурно да сам имао брзину за подијум“, рекао је Макс Верстапен и додао како не види ништа спорно у вези његовог дуела са Рајконеном.

„Возио сам коректно, да нисам био брз свакако да не бих размишљао о томе да ли могу да се борим за подијум. Што се мене тиче све је било максимално коректно“, рекао јеВерстапен демантујући Рајконена који тврди да га је Холанђанин на неумесан и крајње непримерен начин блокирао у тренутцима одсудним за претицање.

Како било, Рајконеново незадовољство је очигледно, јер он поред свега тврди како није свестан како је могао да избегне контакт са агресивним Верстапеном. Зато све указује да се у будућности може очекивати да ова два возача веома сурово приступе двобоју у коме млађи по свој прилици нема намеру да попусти. Све ипак зависи од стартног грида, а наредна прилика за обрачун указује се већ у недељу на Хокенхајмрингу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар