"Бијељина је успјела и оно што нису ентитети"

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за европске интеграције Бранислав Бореновић данас је у Бијељини похвалио градску управу, јер је успјела да добије бесповратна средства из Европске уније, у износу од 6,5 милиона евра, за завршетак пројекта канализације у овом граду.

Република Српска 28.07.2016 | 22:54
"Бијељина је успјела и оно што нису ентитети"
Бореновић је истакао да је Бијељина једна од ријетких локалних заједница у БиХ, која је успјела добити грант средстава, што је претходних година било тешко самим ентитетима. 

„Из инструмената предприступне помоћи, такозваних ИПА 2 фондова, који ће бити на располагању земљама Западног Балкана у износу од преко 10 милијарди евра, од којих се очекује да БиХ може повући до 2020. године скоро милијарду евра, мислим да је Бијељина у изузетно доброј позицији зато што се показало да може озбиљним радом доћи до средстава, која су изузетно повољна, а која су бесповратна и на тај начин има добре предиспозиције да у наредне четири године дође до још додатних средстава из ИПА 2 и на тај начин показала како се може успјешно водити своја локална заједница“, рекао је Бореновић. 

Он је истакао да је Бијељина један од ријетких градова који добија бесповратна средства и на овај начин показује да још може добити средстава из европских фондова, што је изузетно важно за Бијељину и друге локалне заједнице као један од одличних примјера.  

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић каже да је Савјет министара БиХ изашао у сусрет, да се потпише уговор са Холанђанима. 

„Данас су нам послали писмо уз честитке да су одредили консултанта и заједничким снагама од идуће недјеље почињемо у расписивање тендера. Тај дио средстава биће уложен за изградњу канализације око парка и жељезничке станице и тиме ћемо завршити овај пројекат, који смо почели 2006. године у вриједности од 41 милиона евра. 12 милиона евра дигли смо кредита који се редовно исплаћује, и то је био један од услова за донацијују, а њиме је оптерећена цијена воде“, појаснио Мићић. 



БН телевизија