Полиција у Партизану због намјештања избора?! А Партизан се распада!

Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) прикупља податке о сумњама да су неки функционери ФК Партизан починили злоупотребу службеног положаја.

Фудбал 28.07.2016 | 18:00
Полиција у Партизану због намјештања избора?! А Партизан се распада!
Како преносе "Вечерње новости", сумња се да су фалсификована службена документа и чланске карте уз помоћ којих би се на заседању скупштине у септембру осигурали гласови за избор новог председника.

Инспектори СБПОК су по налогу надлежног тужилаштва испитали у својству грађанина неколико запослених у клубу из Хумске, Д.В. који је задужен за издавање чланских карата, потом секретарице Љ. М. и Н. Л, те административног радника Д. Б.

Сумња се да је у овим малверзацијама коришћен печат секретара клуба Дарка Грубора, који је преминуо почетком јуна ове године.

"Постоје индиције да су после Груборове смрти појединци злоупотребили његов потпис и печат за издавање нових чланских карата за верификовање мандата за предстојећу скупштину. Неке чланске карте су чак антидатиране. Имамо и информације о томе да су одређени људи вршили притисак на испитиване људе, како би ови променили исказ дат у полицији. О свему ће бити обавештено тужилаштво, које треба да донесе одређене одлуке у овом случају", наводи неименовани извор "Новости".

"Новости" преносе да би на информативни разговор у полицију требало да иду директор клуба Милош Вазура, те бивши генерални секретар Жарко Зечевић. Београдски дневник наводи да је поменути Д. В, иначе близак сарадник Вазуре, после испитивања у полицији "послат" на годишњи одмор.

"Нека свако ради свој посао. Полиција дневно има 200, 300 или ко зна колико сличних послова, па се нигде не диже толика прашина, а сада је то одједном веома важно. И друга ствар зашто би то аутоматски била пресуда. Води се отворена кампања преко одређених медија и од стране људи за које је ово што раде таман по мери интелектуалних, моралних и професионалних могућности", тврди Милорад Вучевић, први човек привременог органа који руководи Партизаном.

Већ месецима трају сукоби две струје у Партизану, многобројне оптужбе преко медија и "саплитања" у клубу су довела до правог циркуса на претходној Скупштини 24. маја, а следећа је заказана за 12. септембар.

Бјековић, Зечевић, Ћурковић, Вазура, Вучелић, свако се бори за своје "идеале", док се Партизан распада, и на терену и ван њега.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар