Срби зарадили милионе на Покемонима

Када је, пре неколико година, светом одјекнула вест да лик из Америке продаје једнорога, сви су били у чуду - данас ово није никаква новост.

Србија 28.07.2016 | 07:57
Срби зарадили милионе на Покемонима
Јер, већ данима су странице огласа пуне чудних створења званих Покемони, који се продају и по цени од више стотина долара. Погађате, Србима није дуго требало да прихвате овај тренд.

Игрица која је залудела свет за мање од 20 дана изродила је бизнис идеју која је прво заживела у Америци, а онда се проширила и у другим деловима света. Популарна страница за продају Ибеј пуна је огласа за продају налога за "Покемон Го" игрицу и то са већ ухваћеним Покемонима на напредним нивоима. Другим речима, ако некога мрзи да иде улицом и јури ова виртуелна створења, сада може да купи читав налог на којем је неко радио две недеље.

Будући да је игрица потпуно бесплатна, ова идеја је брзо заживела и у Србији, па већ имамо читаве ценовнике.

Цене значајно варирају у зависности од тога на ком је нивоу налог и колико су узнапредовали покемони. Тако за налог који је дошао до 20. нивоа морате да издвојите од 1.800 динара до педесетак евра.

Поступак је једноставан и подразумева да купац након што уплати новац добије корисничко име и шифру купљеног налога - након чега може да приступа игри са тог налога и да настави на нивоу за који је платио. Након што смо контактирали једног од бројних продаваца, кој је на 17. нивоу, речено нам је да су налози распродати

Доста се људи јавља, али остави контакт па ћу ти се јавити кад поново дођемо до тог нивоа. Цена је 20 евра - рекао је дечко који је објавио оглас на Фејсбуку. Други је понудио налог на 28. нивоу за 2.000 динара.

Судећи по броју огласа, Покемони иду као алва, али је разлика у цени у односу на Америку огромна. Примера ради, један Енглез из Манчестера је пре три дана продао свој профил на 21. нивоу за импресивних 1.500 евра на Ибеју, док се у Хрватској за тај ниво плаћа око 90 евра, судећи по огласима.

Нинтендо је упозорио све своје кориснике да је коришћење њихових налога у комерцијалне сврхе забрањено, па сада свакоме ко прода или купи наклог прети дугорочни бан.

Срби зарадили 50 милиона евра од Покемона

Акције компаније Нинтендо која је лансирала игрицу "Покемон Го" купило је око 50 Срба за пола милиона евра. На тај уложен новац они су зарадили још најмање толико, јер су већ првог дана након лансирања игрице акције ове компаније скочиле за 25 одсто.

Извор: 24сата.рс
(Фото: Геттy имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар