'Крајина' од Агарвала тражи 10 мил. одштете

Синдикат „Крајина осигурања“ Бањалука затражио је јуче од ванредног управника друштва Мирослава Лазендића да поднесе тужбу против акционара Навена Агарвала и Нете Гупте за надокнаду штету у износу од 10 милиона КМ.

Република Српска 28.07.2016 | 07:37
'Крајина' од Агарвала тражи 10 мил. одштете
Радници наводе да су Агарвал и Гупта својим дјеловањем нарушили углед и довели до губитка добити „Крајина осигурању“ за минимално 10 милиона КМ.

У захтјеву се наводи чињеница да су они незаконито исходили пресуду Окружног привредног суда у Требињу, незаконито дали отказ радницима, довели до потпуног прекида рада „Крајина осигурања“, што је све за посљедицу имало драстичан пад премије.

„С обзиром на незаконито поступање Управног одбора на челу са предсједником Управног одбора у протеклом периоду  за “Крајина осигурање” настала је штета у виду изгубљене зараде и нарушеног угледа друштва. У 2015. години  закључена су 31.015 уговора о аутоодговорности са премијом од 9.145.661 КМ, док је од 01. јануар до 27. јула 2016. године  закључено само 12.052 са премијом од 3.501.006 КМ“, наводи се у захтјеву.

У јулу мјесецу ове године закључена су 464 уговора о осигурању од аутоодговорности вриједности 122.075 КМ, укупног износа, што је пад од чак 88 одсто у односу на исти период 2015. године када је закључено 3.439 уговора о са премијом од 1.010.595 КМ.

Синдикат наводи да је након конституисања новог Управног одбора, предсједник Управног одбора Навеен Агарвал извршио незакониту трансакцију новчаних средстава “Крајина осигурања” на двије новоотворене фирме чији је он власник, али је упркос забранама Агенције за осигурање наставио и даље са одливом новчаних средстава “Крајина осигурања” на разне начине, првенствено закључењем незаконитих уговора о закупу простора у Чикагу.

Агарвал је незаконитим поступањима престао да извршава обавезе према оштећеним лицима, добављачима и радницима друштва, што је довело до урушавања пословне мреже „Крајина осигурања“ на територији Републике Српске, односно  одливом радне снаге у конкурентске куће, што је довело до драстичног пада премије.

Агенција за осигурање је рјешењем забранила  предсједнику Управног одбора да располаже новчаним средствима “Крајина осигурања”, да представља Друштво у правном промету, да самостално врши  именовања и разрјешења директора Друштва,  да закључује уговоре са трећим лицима, међутим,  исти је наставио са незаконитом поступањем и у претходном период закључио низ штетних уговора за “Крајина осигурање”.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Патак бањалуцки

28.07.2016 08:08

Није Индијац досао и купио дио акција Крајина Осигурања сам и слуцајно,нити је тек тако оцито муљао све ово вријеме. Јасно је ко дан да је у договору са неким из насе власти.Стара прица-направи сто мозес висе стете,дрзава це да змири на оба ока,а зараду послије дјелимо.Исто прица као Бирац из Зворника. Мафијаси нас сисају ко овце,а глупи народ сути и гута све сто му се сервира на РТРС...

ОДГОВОРИТЕ