Сјећања - Видео: Када је последњи пут Звезда одиграла 2:2 на евро-сцени, уследио је шок на "Маракани" у реваншу!

Фудбалери Црвене звезде имају одличних 2:2 из првог меча 3. кола квалификација за Лигу шампиона са бугарским прваком Лудогорецом, али опуштања не би смело да буде да им се не би догодило оно што се генерацији из 2008. десило када је такође имала 2:2 пред реванш у Београду.

Фудбал 29.07.2016 | 00:00
Сјећања - Видео: Када је последњи пут Звезда одиграла 2:2 на евро-сцени, уследио је шок на "Маракани" у реваншу!
Тог 28. августа 2008, Звезда је на свом стадиону угостила АПОЕЛ са којим је претходно, у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе, одиграла нерешено на Кипру, где је и дала два гола.

Екипа Зденека Земана у саставу Радивојевић, Нинков, Томовић, Гај, Марјан Марковић, Ненад Милијаш, Богдановић, Бурзановић, Короман, Тричковски и Едгар, остала је, попут публике у Београду, у шоку када је реванш окончан. Најпре је Косовски донео Кипранима вођство у 53. минуту, а само три минута касније Хелио Пинто се побринуо за 0:2. Звезда се тргла и преко резервисте Субашића, а онда и спорним голом Милијаша из слободњака, изборила продужетке. Ненад Милијаш је у 111. минуту донео предност црвено-белима из једанаестерца, да би се за шок побринуо наш интернационалац, Ненад Мирослављевић. Иако је АПОЕЛ од 100. минута играо са десеторицом због искључења голмана, гостујући тим је у 116. минуту извео акцију по левом крилу, одакле је уследио добар центаршут за Миросављевића а онда и његов погодак за шокантних 3:3 и елиминацију Звезде са евро-сцене:



Ипак, било је и успешних Звездиних међународних наступа после 2:2 у првом мечу који је одигран на гостујућем терену. Тако је генерација Рајка Митића и Драгослава Шекуларца елиминисала Норчепинг у осмини финала Европа купа 1957. после 2:2 и реванша од 2:1 у коме је оба гола дао Љубомир Спајић. А дао их је након почетног вођства гостију.

Затим, 1985. голови Шугара, Јовице Николића и Жарка Ђуровића, донели су Звезди 3:1 против Лингбија у реванш мечу 2. кола Купа победника Купова, такође после 2:2 у првом сусрету.

А онда су црвено-бели две године заредом, 2003. и 2004. елиминисали своје противнике са међународне сцене одигравши најпре 2:2 са њима на гостујућим теренима: прво је избачено Оденсе, са 4:3 у првом колу Купа УЕФА 2003 (стрелци у реваншу: Жигић, Видић x 2, Ђорђић), а 2004. је са 3:0 у реванш мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона испраћен Јанг Бојс (стрелци Миладиновић, Дудић, Жигић).

Бурна је, дакле, Звездина историја после 2:2 на гостујућим теренима. Било је у реваншима и туге, попут шокантног ремија са АПОЕЛ-ом, али и славља, уз спектакуларне голове попут Ђорђићевог...



Следећег уторка, на истом месту, време је за нову епизоду ове приче.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

29.07.2016 01:53

Волим овај оптимизам, нема шта. Баксузирате, дајте мало оптимизма, побогу...

ОДГОВОРИТЕ