ОИ: Суспендованих Руса 37, засад...!

Девет дана пре почетка Олимпијских игара број суспендованих руских спортиста се попео на 37.

Остали спортови 27.07.2016 | 15:45
ОИ: Суспендованих Руса 37, засад...!
То је укупно 105 рачунајући и атлетичаре којима је колективно забрањен наступ на Играма у Рио де Жанеиру.

Након што је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) потврдио суспензију атлетичара од стране Међународне атлетске федерације (ИААФ), а Међународни олимпијски комитет (МОК) поручио осталим да самостално одлуче о могућим суспензијама, уследило је њих неколико.

Прво је кажњено седморо пливача и троје веслача, а затим су суспендовани и кануисти међу којима је и олимпијски шампион.

Делимичну суспензију добили су и руски петобојци и једриличари, док олимпијски сан није ускраћен ниједном стрелцу, џудисти, стреличару, тенисеру нити учесницима у коњичким спортовима.

Чекају се одлуке још 13 спортских федерација, међу којима су најугроженији Руси који се такмиче у боксу, бициклизму, тријатлону, дизању тегова и рвању.

Највише шанси да се појаве у Рију 5. августа имају Руси који су последњих година углавном тренирали у иностранству и тестирали се ван руских лабораторија.

Руси су означени као варалице након што је Светска антидопинг агенција (WАДА) утврдила постојање систематског допинга који је трајао годинама и био подржан од стране државе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар