Видео: Пензионисао се Амаре Стодемајер!

После 14 сезона у НБА лиги пензионисао се сјајни крилни центар Амаре Стодемајер.

Кошарка 28.07.2016 | 21:45
Видео: Пензионисао се Амаре Стодемајер!
Стодемајер је у кошаркашку пензију отишао као играч Њујорк Никса, јер се повукао након што је потписао једнодневни уговор.

Био је девети пик на драфту 2002, те сезоне је изабран за рукија године, а просечно је играјући за Финикс, Њујорк, Далас и Мајами бележио 18,9 поена уз 7,8 скокова.

Шест пута је играо на Ол-стару, два пута је биран у најбољи тим лиге, а са Стивом Нешом је чинио један од најбољих "пик-ен-рол" тандема у новијој историји НБА.

"Хвала господину Долану, Филу Џексону и Стиву Милсу што су ми омогућили да се повучем као Ник. Дошао сам у Њујорк 2010. да помогнем у оживљавајњу франшизе и мислим да смо то успели. Кармело Ентони, Фил и Стив су наставили тај изазов, а тим пред нову сезону изгледа као конкурентан за плеј-оф. Иако ме каријера последњих година водила на друга места у земљи, моје срце је остало у "Великој јабуци". Једном Ник, увек Ник", рекао је Стодемајер.

"Иако ме је каријера водила по другим градовима широм земље, моје срце је остало у Великој јабуци", рекао је Стодемајер.

Стодемајер (33) је навећи део своје каријере провео у Финиксу, од 2002. до 2010. године, а потом у Њујорку, од 2010. до 2015. године. У фебруару прошле године године раскинуо је уговор са Никсима и прешао у Далас, а недуго после тога задужио је дрес Мајамија.

У НБА лиги наступао је 14 сезона и за то време је просечно бележио 18,9 поена и 7,8 скокова по утакмици.

Био је део репрезентације САД која је на Олимпијским играма у Атини освојила бронзану медаљу.

Међутим, Стодемајер можда ипак остане на паркету још неко време. Има понуду из Кине, а постоји могућност да заигра и за израелски Хапоел из Јерусалима, клуб у којем је сувласник.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар