ЛШ - квалификације: Динамо сигуран, Ивић одличан са Ајаксом

Загребачки клуб, Шахјтор и Салцбург у најбољим позицијама пред реванш дуеле 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 27.07.2016 | 10:30
ЛШ - квалификације: Динамо сигуран, Ивић одличан са Ајаксом
Динамо из Загреба, судећи по првој утакмици и резултату на Максимиру, поново ће у једну од две УЕФА лиге.

"Модри" су пред својим навијачима лако изашли на крај са имењаком из Тбилисија 2:0 (2:0). Питање победника практично је било решено у последњих неколико минута првог полувремена. Головима Суданија у 39. и Анте Ћорића, асистента и стрелца, у 42. минуту, Загрепчани су стекли капиталну предност.

Прилично добар резултат има и Салцбург.

Аустријанци су савладали екипу Партизани голом Соријана из пенала у 71. минуту. Занимљиво да су оба тима меч завршили са играчем мање, а да је Салцбург повео у тренуцима када је домаћин имао бројчану предност. У гостујућем тиму искључен је Самесеку због два жута картона, које је зарадио у року од само неколико минута, први у 50, а други у 54. минуту. Код албанског представника пре времена је утакмицу завршио због одлуке судије Реиналдо Калари.

БАТЕ је победио у Борисову Дандалк 1:0. Дуго су Ирци одолевали, али су коначно капитулирали у 70. минуту. Александар Хлеб је проиграо Михаила Гордејчука, а овај постигао вредан погодак. Мирко Иванић играо је до 68. минута за Белорусе.

Благу преност пред раванш има и Стеауа.

Румуни су губили у Прагу, пошто је Јосеф Шурал у 35. минуту савладао Флорина Ница. До изједначења се чекало до 75, када је Николае Станчију анулирао предност Чеха. Марко Момчиловић одиграо је цео меч у дресу букурештанског састава. Други представник Чешке у квалификацијама за Лигу шампиона, Викторија Плзен, одиграла је без голова против првака Азербејџана Карабага.

Највише голова било је у Разграду и Ростову. Андерлехт је два пута водио, али су Руси успели да извуку реми - 2:2.

Нерешено је било и на "Амстердам арени", где је гостовао ПАОК, Владимира Ивића - 1:1. Грци су повели преко Ђалме у 27, да би у 57. минуту изједначио Долбег. Жељко Бркић није бранио за црно-беле. Шахтјор је, као и Динамо из Загреба, стекао капиталних 2:0 против Јанг Бојса. Стрелци су били Бернард и Селезњов. За Швајцарце је играо и Миралем Сулејмани, али је замењен у 58.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА

БАТЕ - Дандалк 1:0 (0:0)
Лудогорец - Црвена звезда 2:2 (1:0)
Спарта Праг - Стеауа 1:1 (1:0)
Партизани - Салцбург 0:1 (0:0)
Плзен - Карабаг 0:0
Ростов - Андерлехт 2:2 (1:1)
Ајакс - ПАОК 1:1 (0:1)
Динамо Загреб - Динамо Тбилиси 2:0 (2:0)
Шахтјор - Јанг Бојс 2:0 (1:0)

у среду:

Астана - Селтик
Розенборг - АПОЕЛ
Астра - Копенхаген
Тренчин - Легија
Фенербахче - Монако
Олимпијакос - Хапоел

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар